Helle Thorning-Schmidt: "Jeg er bedre til at vaske op end min mand"

Statsminister Helle Thorning-Schmidt erkender, at hun måske blander sig i for mange ting. Både politisk og privat.
Ifølge fruen selv er Helle Thorning-Schmidt bedre til at vaske op end manden Steven Kinnock.
Ifølge fruen selv er Helle Thorning-Schmidt bedre til at vaske op end manden Steven Kinnock. Foto: Scanpix

Helle Thorning-Schmidt har udskrevet valg, og dermed har det politiske Danmark for alvor fået travlt. Til FEMINA har statsministeren tidligere fortalt om, hvordan hun godt kan lide at blande sig og have styr på tingene. Men hun har også erkendt, at det koster at kaste sig ud i for mange kampe, og nogle af fortidens kampe ville hun godt have sparet sig selv for.

- Jeg er utrolig direkte og siger til folk, hvis der er noget, jeg synes, skal laves om. Jeg ville gerne have været bedre til at vælge mine kampe, og det ER jeg blevet meget bedre til. Men jeg er også meget utålmodig og kan godt lide at blande mig i tingene. Det gælder både privat og… i det jeg laver nu. Nogle vil sikkert også sige, at jeg blander mig i FOR mange ting.

Helle Thorning-Schmidt: Noget blev ødelagt omkring 1. maj. Læs hvordan på Femina.dk

Blander sig i mandens opvask

- Jeg kan ikke lade være med at blande mig i, hvordan Steve (gemalen Steven Kinnock, red.) vasker op. Ha ha. Han synes faktisk, at han er o.k. til at få det gjort på den rigtige måde, og han synes egentlig, tingene kommer rene tilbage i skabet.

Hvad er den rigtige måde?

- Jamen det er jo MIN måde. Det siger da sig selv!

Pernille Rosenkrantz-Theil blev syg med stress: Læs på Femina.dk, hvordan hun kæmpede imod symptomerne

Ifølge Helle Thorning-Schmidt kan man sagtens have en mening om både storpolitik og korrekt udskæring af tomater.

- Men måske BEHØVER man ikke have holdninger til alting. Det har jeg utrolig langsomt lært over årene. Jeg behøver måske ikke have en holdning til det hele. Hvordan bordet skal dækkes. Hvordan tingene skal være. Men jeg HAR mange meninger om stort og småt.

Helle Thorning-Schmidt siger godt nok, at hun sagtens kan sidde og hygge sig foran fjernsynet i en forholdsvis rodet stue uden at skænke strygetøjet en tanke, men hun ved også, at hun har et stærkt kontrolgen.

- Jamen det har jeg. Og det må man så forsøge at kontrollere!

Må værne om privatlivet

Tidligere i sin politiske karriere inviterede Helle Thorning-Schmidt gerne journalister og perifere bekendtskaber hjem i privaten på Østerbro. Det er slut nu efter adskillige ture i mediemaskinen. Hun erkender, at hun er blevet glattere.

- Folk siger, ”Hvorfor kan vi ikke MÆRKE dig mere?”. Men jeg har fundet ud af, at jeg er nødt til at værne ret meget om mit privatliv.

Se også:

Helle Thorning-Schmidt kan godt forstå, at folk længes efter at se mere af hende som menneske. Det er der bare ikke noget at gøre ved.

- Men jeg har altså også en fornemmelse af, at det har noget at gøre med, at jeg er kvinde. Jeg tror ikke, man havde samme krav til Anders Fogh om, at man skulle kende ham bedre. Fordi en kvinde er statsminister, har man lyst til, at hun skal vise sig mere fra sin varme side. Jeg læser også dameblade og vil gerne kende nogle af dem, der gør indtryk på mig, lidt bedre. Så jeg forstår det sådan set godt. Men jeg opfatter faktisk ikke mig selv som en lukket eller reserveret person. Jeg opfatter bare, at jeg passer mit arbejde.

Helle Thorning-Schmidt synes selv, hun er den mest folkelige statsminister til dato. Og når hun er hjemme i privaten, smider hun stiletterne og hopper i cowboybukserne og lægger gerne et puslespil.

- Så er jeg den, som du også ser nu. Jeg er en almindelig person, som har det godt med mine veninder, mine venner og min familie. Jeg er en utrolig loyal person. Jeg har veninder, som jeg har haft siden anden klasse og som stadig er meget tæt på, og det er en tryghed. Jeg er en meget åben person. Jeg opfatter ikke mig selv som en lukket person.

Tine Bendixen, FEMINA, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.