Helle Thorning misbrugt i cykelreklame

En rød cykel til knap 10.000 kroner har sendt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ud i en reklamesag.
Statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), modtog i 2012 en cykel i gave, men da ministre kun må modtage mindre gaver, har cyklen siden 2012 været i parkeret i ministeriet, oplyser Statsministeriet.
Statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), modtog i 2012 en cykel i gave, men da ministre kun må modtage mindre gaver, har cyklen siden 2012 været i parkeret i ministeriet, oplyser Statsministeriet. Foto: BUUR GUNVALD SEBASTIAN/POLFOTO

Det danske cykelfirma Velorbis har brugt et billede af statsministeren, der trækker en rød cykel under Eurovision, på deres hjemmeside og Facebook.

Cykelfirmaet fortæller, at det også har doneret cyklen, med Helle Thorning-Schmidts navn indgraveret, som Dansk Cykelforbund overrakte statsministeren i oktober 2012. Det skriver metroxpress.

Under den tidligere regering langede socialdemokrater ud efter ministre for at medvirke i reklamer - herunder Lene Espersen for øl og sild. Statsministeriet måtte indskærpe, at ministre ikke må medvirke i reklamer.

DF"s næstformand, Peter Skaarup, kritiserer nu statsministeren.

- Nu rammer udtalelserne som en boomerang. Sagen viser, hvorfor ministre ikke bør tage imod gaver. Hun bør aflevere cyklen, siger han.

Da ministre kun må modtage mindre gaver, har cyklen siden 2012 været i parkeret i ministeriet, oplyser Statsministeriet.

- Vi har ikke været opmærksomme på, at producenten af cyklen bruger statsministeren i reklame-øjemed. Statsministeriet vil rette henvendelse til firmaet og anmode om at få fjernet billederne fra deres hjemmeside, siger administrationschef Torben Skovgaard Andersen.

Ifølge Velorbis medstifter Kenneth Bødiker lagde de blot billedet af Helle Thorning med cyklen på hjemmesiden og Facebook, da de så det i Eurovision-showet.

- Jeg kan ærligt talt ikke se problemet - men du skal da være velkommen til at skrive, at vi får en reprimande af statsministeriet, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.