Helle Thorning: Han satte spørgsmålstegn ved min forstand

Statsministeren svarede i dag på, hvad hun mener om en bemærkning, der undslap Lars Løkke Rasmussen under den seneste hårde tv-duel.
Tonen kan være hård under tv-duellerne. Sidst de to statsministerkandidater mødtes fik Helle Thorning-Schmidt at vide, at "der er rigtig mange ting, du ikke forstår."
Tonen kan være hård under tv-duellerne. Sidst de to statsministerkandidater mødtes fik Helle Thorning-Schmidt at vide, at "der er rigtig mange ting, du ikke forstår." Foto: Keld Navntoft, Scanpix

"Der er rigtig mange ting, du ikke forstår."

Det var en af de mere opsigtsvækkende bemærkninger under den seneste tv-duel mellem de to statsministerkandidater, hvor tonen ind imellem blev hård og personlig.

Ordene faldt fra Lars Løkke Rasmussen, og er blevet fremhævet som nedladende og sexistiske.

Astrid Krag (S) oprettede hurtigt en begivenhed på Facebook for at sætte "fokus på problemet med angreb på køn." Hun skrev blandt andet:

- Venstre nåede desværre et nyt lavpunkt i den politiske debat med Løkkes anklage om at 'Der er rigtig mange ting, du ikke forstår, Helle.'

Her til morgen blev Helle Thorning-Schmidt så selv konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt hun følte sig krænket på sit køn under tv-duellen. Det skete under en spørgeseance på TV 2 News. En seer - som også er aktiv i Venstres Ungdom - ville vide, om Helle Thorning-Schmidt mener, der var tale om sexisme:

- Han satte jo spørgsmålstegn ved min forstand. Men så er der også mange, der har sagt, at jeg afbrød meget. Så det går nok lige op, svarede statsministeren, der også erkendte, at debattonen i valgkampen "ikke er for børn."

Hun sagde også, at man "dybest set ikke skal sige sådan," men henviste igen til, at valgkampen er gået ind i fase, hvor man skal kunne tage nogle slag:

- Man skal kunne tåle meget under sådan et debat, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.