"Helle har ikke en chance"

Helle Thorning-Schmidt indtog Nørreport station onsdag eftermiddag, hvor hun delte roser ud. Her mødte hun opbakning fra Emilie, der er nybagt mor. Men Pia fra madboden var ikke begejstret for statsministerens besøg.
Pia Wein spår ikke Helle Thorning-Scmidt mange chancer ved det kommende valg.
Pia Wein spår ikke Helle Thorning-Scmidt mange chancer ved det kommende valg. Foto: Maria Jeppesen

Emilie Tranholm Larsen på 29 år er på barsel, men tog idag forbi Nørreport Station i København for at give et skulderklap til statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i dag udskrev folketingsvalg.

- Endelig kommer valget. Jeg er sikker på, at Helle vinder. Folk kommer til at huske på, hvem Løkke er og alt det dårlige, han har bidraget med, da han sad som statsminister. Jeg tror på Helle, lyder det fra Emilie Tranholm Larsen, der havde taget sin datter Ingeborg på fem måneder med ind for at hilse på statsministeren.

-Jeg havde ikke regnet med, at jeg fik mulighed for at snakke med hende. Men hun var rigtig sød og kom hen og gav mig en rose og hilste på min datter. Jeg sagde jeg hende,  at hun havde min fulde opbakning. Det takkede hun for, fortæller Emilie Tranholm Larsen, der har væddet en middag på Noma med sin kæreste om, at Helle Thorning-Schmidt også er statsminister efter valget den 18. juni.

De lover og lover

Den samme opbakning får statsministeren ikke fra Pia Wain på 60 år, der til dagligt står og sælger ungarske kartoffelbrød på Nørreport station.

- Åh, hvad skal hun dog her. Jeg er så træt af hende og regeringen, lyder det fra Pia Wain, der har langet kartoffelbrød over disken på Nørreport i 19 år.

- Jeg lytter dagligt på brok fra alle mulige folk, når de kommer her og køber kartoffelbrød. Og jeg kan love dig for, at Helle har ikke en chance. Folk er nemlig trætte af hende og Johanne (Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten, red.). Det er en ren gavebod, hvor de lover og lover, men de har jo ikke penge til alt det, lyder det fra Pia Wain.

Hun spår Dansk Folkeparti til at vinde stort i denne valgkamp, da hun tit hører folk brokke sig over de mange flygtninge, der kommer ind i landet.

Selvom Pia Wain ikke er fan af Helle Thorning-Schmidt tog hun dog pænt imod en rose fra statsministeren, da hun kom forbi boden med ungarske kartoffelbrød, som hun synes, så spændende ud. Helle Thorning-Schmidt spurgte, om ungarske kartoffelbrød var noget nyt.

- Og så måtte jeg jo fortælle hende, at jeg altså havde været her i 19 år. Og det ville hun have vidst, hvis hun kom forbi engang i mellem. Tror, hun blev flov, lyder det fra Pia Wain, der selv har tænkt sig at stemme på Dansk Folkeparti.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.