Hella Joof om selfies: "Det er noget djævelskab"

Selfies er en skrækkelig tidsrøver, mener skuespiller og instruktør Hella Joof.
"Næste gang du får lyst til en selfie, så ring til din mor eller mormor, giv nogen en kompliment, klap en hund, spred noget kærlighed," siger Hella Joof.
"Næste gang du får lyst til en selfie, så ring til din mor eller mormor, giv nogen en kompliment, klap en hund, spred noget kærlighed," siger Hella Joof. Foto: Erik Refner/Scanpix/arkiv

Hella Joof er ikke selfie-fan. 

Det fortæller hun i et interview med Berlingske, hvor den populære skuespiller og instruktør er blevet bedt om at forholde sig til en række emner som Facebook-debatten, Tour de France og selfies. Og særligt sidstnævnte er Hella Joof ikke begejstret for.

- Det er noget djævelskab. En skrækkelig tidsrøver. Og et sørgeligt vidnesbyrd om, at man kun har oplevet noget eller mødt nogen, hvis man kan fremvise fotodokumentation, siger Hella Joof til Berlingske. 

Hun fortæller, at hun er begyndt at sige nej til unge mennesker, der beder om at få taget et billede sammen med hende. Til gengæld vil hun hellere end gerne tale med dem eller skrive i deres studenterhue, lyder det. 

Hella Joof forstår heller ikke, hvorfor præsident Obama ikke stoppede Helle Thorning-Schmidt, da sidstnævnte tog, hvad Hella Joof betegner som en "upassende" selfie sammen med netop Obama og David Cameron til Nelson Mandelas begravelse. Det gør det nemlig ikke bedre, når folk der bestemmer signalerer, at det er okay, mener hun.

Og Hella Joof har også et godt råd til dig, næste gang du får lyst til at hive kameraet op af lommen og vende det mod dig selv.

- Næste gang du får lyst til en selfie, så ring til din mor eller mormor, giv nogen en kompliment, klap en hund, spred noget kærlighed, siger Hella Joof til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.