Hella Joof droppede storbyen: Elsker at bo i Udkantsdanmark

Skuespilleren forlod sit elskede Frederiksberg og flyttede til Isefjorden i det nordvestlige Sjælland.
– Hvis du havde sagt til mig for få år siden, at jeg – bymennesket – skulle forlade mit elskede Frederiksberg og flytte langt ud i Udkantsdanmark for enden af en blind vej, så ville jeg have sagt: ’Ahh, det tror jeg nu ikke er noget for mig’.
– Hvis du havde sagt til mig for få år siden, at jeg – bymennesket – skulle forlade mit elskede Frederiksberg og flytte langt ud i Udkantsdanmark for enden af en blind vej, så ville jeg have sagt: ’Ahh, det tror jeg nu ikke er noget for mig’. Foto: SCANPIX arkiv

Hella Joof, der er kendt som både skuespiller, instruktør og forfatter, har mange idéer og drømme, og hun er bestemt ikke bange for at føre dem ud i livet.

Hun vil se mulighederne og ikke lade sig holde tilbage af folk, der mener, at glasset jo er halvtomt og minder én om at huske paraplyen. Man må springe ud i det, siger hun, glemme paraplyen med vilje, for så kan selv en ret pludselig indskydelse få livet til at skifte spor. Også når det kommer til at flytte på landet.

– Hvis du havde sagt til mig for få år siden, at jeg – bymennesket – skulle forlade mit elskede Frederiksberg og flytte langt ud i Udkantsdanmark for enden af en blind vej, så ville jeg have sagt: ’Ahh, det tror jeg nu ikke er noget for mig’. Men nu bor vi her – og det er fantastisk. Og hvad er det værste, der kan ske? Det er, at vi fortryder, at vi sælger igen og får en økonomisk huskekage. Det er jo ikke sådan, at vi flytter til Mars, og når vi kommer ned på Jorden igen, er alle mennesker døde, siger Hella Joof i et interview med SØNDAG.

Pernille Højmark spiser lykkepiller: Her fortæller hun hvorfor

Carsten, Kirsten og Darwin er kommet til

Siden 1. april er Hella Joof og hendes mand Henrik Jepsen hver morgen vågnet til udsigt over vand, marker og den høje himmel. Nu er også hønsene Carsten og Kirsten og den brune labrador Darwin kommet til. Og det har givet helt uventede glæder.

– Jeg har aldrig vidst, hvor glad man bliver, når man går ud om aftenen og lukker hønsene ind i hønsehuset, og de trygge og rolige sætter sig på deres pind. Og hver morgen ligger der to-tre lune æg til os. Jeg tror, det er Carsten, der lægger de fleste, fortæller hun.

Lise Nørgaard: Jeg undrer mig over, at jeg er blevet så gammel! Læs mere her

En kærlighedsbutik blev åbnet

Hunden Darwin vil dog endnu mere end hønsene få en betydningsfuld plads i den Joof’ske slægtshistorie:

– Vi hentede hende i Holstebro, da hun var otte uger. Det var som en kærlighedsbutik, der blev åbnet. Min datter Olivia spurgte bagefter: »Mor, hvordan har vi levet i så mange år uden hund?« Ja, det er skrækkeligt, at vi ikke har vidst, hvor fantastisk det er. Nu ved vi bare, at vi skal have hund resten af vores liv. Og når Olivia får børn, skal de også have hund … og sådan skal slægt følge slægters gang, siger Hella Joof.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.