Den dag de fremmede forsvandt

Heftig debat om lediges moral: Tillykke til Jes

Der er opbakning fra en del læsere til ledige Jes, der medvirkede i et omstridt DR-program. Nogle kalder ham dog også doven.
Jes Lund-Jacobsen er uddannet pædagog. Han prioriterede sit fag og sagde ja til et løntilskudsjob i stedet for at møde op til et tilbudt job på en træemballagefabrik.
Jes Lund-Jacobsen er uddannet pædagog. Han prioriterede sit fag og sagde ja til et løntilskudsjob i stedet for at møde op til et tilbudt job på en træemballagefabrik. DR (screendump)

Dagpengemodtageren Jes Lund-Jacobsen fortalte i går her på Avisen.dk, hvordan han føler sig ført bag lyset efter at have medvirket i DR-prorgammet ‘Den dag de fremmede forsvandt.’

LÆS OGSÅ: Deltager i DR's jobprogram: Jeg blev ført bag lyset

I programmet kan seerne følge med i, hvordan Jes ikke møder op til et job på en træemballagefabrik, han ellers får tilbudt.

Selv siger han, han fik at vide, at der reelt ikke var et ledigt job. Men først da kameraerne var slukket. Det afviser både virksomhedsejeren og DR dog, der hævder at jobtilbuddet var helt reelt.

Samtidig fortæller Jes til Avisen.dk, at han desuden fik tilbudt et løntilskudsjob som støttepædagog på en skole tæt ved sin bopæl. Og da han er uddannet pædagog var det mere relevant end det manuelle arbejde på træemballagefabrikken. Også selvom det var et løntilskudsjob, og altså ikke et 'rigtigt job.'

LÆS OGSÅ: Ledige Henriette: Jeg havde ikke råd til at tage jobbet

Flere Avisen.dk-læsere forstår godt Jes’ prioritering.

-Jeg forstår godt han hellere vil være inden for sit fag. Han har trods alt taget en uddannelse. Og skal man bare smide den på gulvet. Men man kan jo altid tage et andet job. Indtil man finder det job man brænder for, skriver Vibeke.

- Tillykke til Jes, som selv har fundet et job, som er relevant for ham! Kan godt forstå at han takkede nej, til det lo....job han blev tilbudt, skriver Ulla.

Gør ondt at droppe sit fag

En læser fremhæver, at det er vigtigt at holde fast i sit fag, hvis man stadig håber på en fremtid inden for det man er uddannet til.

-Jeg forstår godt, hvad Jes mener; det løntilskud som pædagog holder hans karriere i gang, selv om det ikke er et reelt arbejde. Det gør rigtig ondt, at skrive farvel til den karriere, som man brænder for. Han kommer aldrig tilbage til pædagogfaget. Selvfølgelig er han fanget, både følelsesmæssigt og karrieremæssigt. (Jeg har selv sagt farvel til pædagogfaget, modvilligt, for der er ikke reelt arbejde der mere. De er blevet erstattet af tilskudstillinger, skriver Annika.

LÆS OGSÅ: Fynsk arbejdsgiver: Ledige gider ikke op på knallerten

Andre er dog mere forargede og mener, at Jes burde have mødt på arbejde.

-Synes nu ikke DR skal skamme sig, men det burde ham den dovne Jes, der lader sine kollegaer i stikken, håber han har en meget dårlig smag i munden, for det han har gjort er ikke ok, bliver bare ikke væk, skriver Aksel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.