Havde affære med Bill Clinton: Det laver Monica Lewinsky i dag

Monica Lewinsky var offer for internettets gabestok. Hun har aldrig siden affæren med Hillary Clintons mand, den tidligere præsident Bill Clinton, kunnet skabe sig en karriere.
Monica Lewinsky er her fotograferet i februar i år.
Monica Lewinsky er her fotograferet i februar i år.
Foto: Danny Moloshok/Scanpix/arkiv

Monica Lewinsky har aldrig fået det liv og den karriere, som hun nok havde drømt om.

I slutningen af 1990'erne var hun nemlig part i den nok mest spektaulære sag om utroskab i nyere amerikansk historie.

Mens hun i 1995 og 1996 arbejdede som praktikant i Det Hvide Hus havde hun en affære med Bill Clinton (præsidentkandidat Hillary Clintons mand, red.). Affæren endte i en rigsretssag mod Bill Clinton i 1998 og blev kendt som Lewinsky-skandalen eller Monicagate.

Siden har Monica Lewinsky ikke kunnet få et job. Hun er single og har aldrig fået børn.

Måske i et forsøg på at skabe sig en ny tilværelse flyttede hun i 2005 til London, hvor hun tog en kandidatgrad i socialpsykologi. Men heller ikke det har givet hende et fast job.


- Krænkelsen kom i kølvandet på, at forholdet blev offentligt, og jeg blev gjort til syndebuk for at beskytte hans mægtige position, har Monica Lewinsky ifølge BT sagt til Vanity Fair.
Monica Lewinsky er her fotograferet mens rigsretssagen mod Bill Clinton kørte. Foto: Blake Sell/Scanpix/arkiv

Hvad hun lever af, vides ikke med sikkerhed, men ifølge BT, bor hun stadig i London og pendler mellem den engelske hovedstad og New York og Los Angeles, hvor hun kommer fra.

- Jeg har mistet mit gode omdømme og mistet min selvtillid, har hun sagt på en konference afholdt af magasinet Forbes, hvor hun talte om den systematiske mobning, hun har været udsat for på internettet.

I et interview med New York Times har hun også fortalt, at hun bruger sin tid på meditation, frivilligt arbejde og er meget sammen med sine venner.

På Twitter titulerer hun sig som "social activist". Hun kalder sig selv for offentlig taler, og så er hun aktiv indenfor anti-mobning.Hillary Clinton og Bill Clinton slipper ikke for at blive mindet om Monicagate i den igangværende præsident-valgkamp. I sin bog,
"Living History", skriver Hillary Clinton, at hun "knapt kunne trække vejret og gispede efter luft", da det kom frem, at hendes mand havde haft en affære med Monica Lewinsky.
Foto: Win McNamee/Scanpix/arkiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.