Hasteindkaldt talent: Har det fint med at misse VM-kamp

Efter en lang flyvetur er Oliver Bjorkstrand ikke ked af, at han ikke nåede frem til kampen mod Rusland.
Oliver Bjorkstrand er landet i Ostrava og er klar til fredagens VM-kamp mod USA.
Oliver Bjorkstrand er landet i Ostrava og er klar til fredagens VM-kamp mod USA. Foto: Jan Korsgaard/free

VM-debuten må vente, men efter knap et døgns rejse er Oliver Bjorkstrand onsdag tjekket ind i ishockeylandsholdets lejr i Tjekkiet.

I første omgang havde man håbet, at det 20-årige stortalent ville ankomme til Ostrava tids nok til at kunne være med i onsdagens kamp mod Rusland, men han er ikke specielt ked af, at det glippede.

- Det ville nok ikke have været det bedste, hvis jeg skulle have været i kamp og havde fået meget spilletid med det samme.

- Det er meget fint at få lov at slappe lidt af i dag og så være med til træningen i morgen. Så er jeg forhåbentlig klar til at spille mod USA fredag, siger Oliver Bjorkstrand.

Bjorkstrand har de sidste tre sæsoner spillet med stor succes for Portland Winterhawks i juniorligaen WHL og brillerede ved nytårstid for U20-landsholdet ved VM i Canada.

Spørgsmålet er nu, hvordan han ved A-VM i Tjekkiet klarer springet til "voksenishockey".

- Spillerne er formentlig stærkere, hurtigere og bedre, og det skal jeg være klar på. Jeg må forsøge at spille simpelt i starten og kæmpe mig ind i kampene.

Bjorkstrand scorede i den netop overståede sæson 76 mål i 76 kampe for Portland Winterhawks, og kan han overføre lidt af den målfarlighed til landsholdet, vil den falde på et tørt sted.

- Jeg vil da prøve at gøre det samme her. Men det bliver nok lidt anderledes og ikke helt så nemt, som det var derovre. Men jeg gør, hvad jeg kan, og kan jeg lave et par mål, så gør jeg det med glæde.

- Selvtilliden har jeg i hvert fald efter denne sæson, siger Oliver Bjorkstrand.

Efter fire kampe er Danmark fortsat blot noteret for det ene point, holdet hentede i premierekampen mod Slovakiet. Onsdag eftermiddag blev det til et 2-5-nederlag til Rusland.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.