Hareide om Bendtner-skifte: Det er godt for landsholdet

Danmarks fodboldlandstræner glæder sig over, at det er lykkedes for Nicklas Bendtner at finde en klub.
Åge Hareide ser frem til at følge Nicklas Bendtner i Nottingham Forest.
Åge Hareide ser frem til at følge Nicklas Bendtner i Nottingham Forest. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Nicklas Bendtner skal i de kommende to år spille for Nottingham Forest, der optræder i den næstbedste engelske fodboldrække.

Det blev en realitet onsdag, da klubbens ejer, Fawaz Al Hasawi, på Twitter offentliggjorde aftalen med danskeren, der har været klubløs i knapt et halvt år.

Danmarks landstræner, Åge Hareide, glæder sig over, at den 28-årige angriber kan få gang i sin karriere igen.

- Jeg er glad for, at Nicklas har fundet en klub, hvor han kan spille og komme i gang igen som fodboldspiller, siger Åge Hareide.

- Han er en vigtig spiller, og det betyder, at vi får en ny kandidat. Når han får spilletid og kommer i gang, så bliver han bare bedre og bedre.

- Hvis han kommer i gang og begynder at lave mål, så får vi tilgang af en rigtig god spiller. Han har en udmærket statistik som afslutter. Han vil være en tilgang for det danske hold, siger landstræneren.

Nicklas Bendtners klubkarriere har de seneste fire sæsoner reelt været stødt på grund i klubber som Juventus, Arsenal og Wolfsburg, der i foråret ophævede kontrakten med danskeren.

På A-landsholdet har Nicklas Bendtner scoret 29 mål i 74 kampe, men hans scoringsfrekvens har været nedadgående i de seneste år.

Åge Hareide påpeger da også, at landsholdet har andre offensive profiler, blandt andre Yussuf Poulsen, Lasse Vibe og Nicolai Jørgensen. Sidstnævnte har scoret fire gange for Danmark i år.

- Vi har et godt udbytte af vores angribere lige nu, vi har spillere, der spiller regelmæssigt.

- Vi havde ikke Martin Braithwaite med denne gang (mod Liechtenstein og Armenien på grund af en skade, red.), men han har gjort det meget godt for Toulouse i starten af sæsonen.

- Vi må se, hvor hurtigt Nicklas kan begynde at lave mål. Man ved også, at det tager tid, så vi skal være tålmodige og følge med, siger Åge Hareide.

Landstræneren kender ikke det helt store til Nottingham Forest i sin nuværende udgave, der ligger nummer syv i Championship.

Nordmanden spillede mod klubben i sin debut som Manchester City-spiller i begyndelsen af 1980'erne, da Forest stadig var en storklub i den bedste række.

Til gengæld kender Åge Hareide godt niveauet i rækken, hvor han i forvejen holder øje med spillere som Jonas Knudsen i Ipswich og Lasse Vibe i Brentford.

- Ligaen er fysisk og har højt tempo, det er en stærk liga, det er jeg ikke så bekymret for.

- Det vigtigste er at spille i en liga, hvor man får brugt både fysik og kondition. Det vil være udmærket for Nicklas at kunne spille på det niveau, siger Åge Hareide.

Det er anden gang, at Nicklas Bendtner skal spille i Championship. Det gjorde han også i sæsonen 2006/2007, da han var udlejet fra Arsenal til Birmingham.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.