Hareide: Danmark større end Norge

Det bliver Åge Hareide, som ifølge Ritzaus oplysninger præsenteres som dansk landstræner i de kommende to år.
Åge Hareide har været med til at vinde nationale mesterskaber med danske Brøndby, norske Rosenborg og svenske Helsingborg og Malmö FF og har desuden været norsk landstræner i fem år.
Åge Hareide har været med til at vinde nationale mesterskaber med danske Brøndby, norske Rosenborg og svenske Helsingborg og Malmö FF og har desuden været norsk landstræner i fem år. Foto: Scanpix/arkiv

Den 62-årige nordmand Åge Hareide er officielt præsenteret som dansk landstræner ved et pressemøde i Parken i København. Han afløser Morten Olsen på posten og får en to-årig kontrakt.

Viften af erfaringer og resultater er bred hos den nye danske landstræner, der torsdag klokken 11 blev præsenteret i landsholdets omklædningsrum i Parken i København.

Det er blevet til mesterskaber i Danmark, Sverige og Norge - og årelang erfaring som landstræner.

- Jeg er stolt, glad og ydmyg over at skulle være dansk landstræner og at skulle tage over for Morten Olsen, som jeg kender personligt og som har været en stor træner for det danske landshold, siger Hareide til DBU's hjemmeside.

- Danmark har en særlig position i Norden - med Dynamitdrengene, 92-holdet og de helt fantastiske danske fans. Vores hold og vores fans fortjener at komme til VM i 2018, og jeg glæder mig til at kæmpe for det sammen med spillerne, siger den nye landstræner.

Åge Hareide har været med til at vinde nationale mesterskaber med danske Brøndby, norske Rosenborg og svenske Helsingborg og Malmö FF og har desuden været norsk landstræner i fem år.

Han har stor indsigt i dansk fodbold og kender de danske landsholdsspillere - både de nuværende og dem, der er på vej igennem ungdomsholdene.

Hareide har tidligere været træner for det norske fodboldlandshold, men selv for en nordmand er det større at være træner for Danmark, mener han.

- Ja, faktisk. Danmark har en særlig position i norsk fodbold, siger Hareide og henviser til det danske dynamithold fra 1980'erne og EM-vinderholdet fra 1992.

Han tror, han kan blive en større succes i Danmark, end han var i Norge, hvor det i perioden fra 2003 til 2008 ikke lykkedes at kvalificere Norge til en slutrunde.

- Der er meget, meget større potentiale i det danske landshold, end der var i det norske hold dengang, siger Hareide.

Han tiltræder som dansk landstræner på en toårig kontrakt fra 1. marts 2016.

På pressemødet blev det desuden oplyst, at Hareides toårige periode også vil gælde VM-slutrunden i sommeren 2018, hvis Danmark er kvalificeret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.