Har ventet 243 dage på plejebolig: "Frygtelig situation"

Ventelisten til plejeboliger i Hørsholm Kommune bliver stadig længere. Ældre Sagen kalder de lange ventetider "uhørt."
Ældre borgere må vente i hundredevis af dage på at få plejebolig i Hørsholm Kommune.
Ældre borgere må vente i hundredevis af dage på at få plejebolig i Hørsholm Kommune. Foto: Linda Kastrup, Scanpix/arkiv

I Hørsholm Kommune bliver ventelisten til plejeboliger længere og længere. En dement borger har således ventet 243 dage på en plejebolig, mens ventetiden på en såkaldt somatisk plejebolig indtil videre er 166 dage. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Før sommerferien besluttede Social- og Seniorudvalget at åbne 12 midlertidige pladser for at lette presset på ventelisten, men der står stadig 48 personer i kø til en plejebolig. Derudover kniber det for Hørsholm Kommune med at overholde serviceloven, som forpligter kommunerne til at tilbyde en plejebolig inden for to måneder. Kommunen har i 26 tilfælde overskredet garantien.

- Vi er i en frygtelig situa­tion, og det skal vi have løst, men vi har ikke en god løsning lige nu og her, siger formand for Social- og Seniorudvalget, Thorkild Gruelund (K) til Frederiksborg Amts Avis.

I Ældre Sagen i Hørsholm er man rystet over de lange ventetider.

- Det er ganske utilstede­ligt og uhørt, at vi igen i Hørsholm skal være kendt for ikke at tage hånd om vores ældre mennesker, der virkelig har behov for støtte og hjælp i form af plejeboliger, siger Kirsten Holmehøj, bestyrelsesmedlem i Ældre Sagen, til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.