Har ikke styr på udenlandske ansatte: Restauranter får store bøder

Restauranter betaler dyrt for ikke at have styr på udenlandske ansattes timesedler. Horesta undrer sig over reglerne.
Jensen's Bøfhus har fået en bøde på 110.000 kroner for ikke at have styr på timesedlerne for en udenlandsk studerende.
Jensen's Bøfhus har fået en bøde på 110.000 kroner for ikke at have styr på timesedlerne for en udenlandsk studerende. Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix

Det kostede restauratør Jørgen Pedersen fra A Hereford Beefstouw i Odense dyrt, da han ikke havde helt styr på timesedlerne for en af sine ansatte tilbage i 2012-2013.

55.000 kroner måtte Jørgen Pedersen betale, fordi en nepalesisk ansat arbejdede mellem fire og syv timer for meget om ugen fra januar 2012 til januar året efter. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Det er helt vanvittigt, for i mange af perioderne har han jo ikke haft ret meget mere end de 60 timer om måneden, siger Jørgen Pedersen til avisen.

Hos restaurantkollegerne i Jensens Bøfhus fik man en bøde på 110.000 kroner for at overtræde de samme regler, da man havde ansat en udenlandsk studerende, som arbejdede "væsentligt mere end de 15 timer om ugen", som der står i det bødeforlæg, som firmaet har accepteret og betalt.

Bøden irriterer hos kæden, hvor kommunikationsdirektør Morten Bo Madsen har indskærpet reglerne i Jensens Bøfhuse landet over, men samtidig undrer han sig over reglerne:

- Det er ret ulogisk, at man kan få udstedt et skattekort, selv om man ikke har opholds- eller arbejdstilladelse. Det er administrativt tungt at håndhæve reglerne, siger han.

De to bakkes op af brancheorganisationen Horesta, hvor politisk chef Kirsten Munch efterlyser fleksibilitet i forhold til timetallet og kritiserer reglen om, at en studerende skal have fornyet sin tilladelse, hvis der skiftes job.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.