Har du stjålet fra arbejdspladsen? Så mange danskere har

Putter du bare den mindste ting i lommen og tager den med hjem fra din arbejdsplads, så har du gjort dig til tyv. Sådan er reglerne - som udgangspunkt.
Den pen du sidder med i hånden på arbejde skal blive på arbejdspladsen. Putter du den i tasken, kan det ende med en bortvisning.
Den pen du sidder med i hånden på arbejde skal blive på arbejdspladsen. Putter du den i tasken, kan det ende med en bortvisning.
Foto: Scanpix/modelfoto

Kig rundt i lokalet næste gang du er på arbejde. Hver sjette af dem, du ser, stjæler noget fra jeres fælles arbejdsplads - og det er vel at mærke inklusiv dig selv.

Det skriver Søndagsavisen, som har fået en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov af forskellige former for tyverier. Undersøgelsen viser, at 16 procent af de adspurgte personer over 18 år stjæler fra arbejdspladsen.

I følge psykolog Jacob Mosgaard, så er det dog ikke alt, som tages med hjem fra arbejdspladsen, der betragtes som tyveri - af hverken dig eller din arbejdsgiver:

- Hvis man har en politimandsmoral, er at stjæle at stjæle, men de fleste af os gradbøjer det. At tage en kuglepen med hjem fra arbejdet kan folk se som et personalegode, og det kan også være, at arbejdspladsen synes, at det er helt fint, siger Jacob Mosgaard til Søndagsavisen.

Er du tyv, er det ud

Men faktisk er det ganske simpelt tyveri at putte en kuglepen i inderlommen og tage den med hjem.

Fagforeningen Det Faglige Hus skriver på deres webside, at "Hovedreglen er, at alt hvad der findes på arbejdspladsen, tilhører din arbejdsgiver. Derfor kan det også blive opfattet som tyveri, hvis du tager det med hjem."

Og konsekvensen kan være en bortvisning. Derfor anbefales det, at have klare og præcise aftaler med arbejdsgiveren - helst på skrift - før du fjerner noget fra din arbejdsplads - uanset værdien.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.