Har du og din hund brug for parterapi?

Føler du, at din hund gør alt for at modarbejde dig? Du bør vende vreden mod dig selv, for studier viser, at meget af skylden skal findes hos dig.
Opfører din hund sig skidt, så har du muligvis selv skylden for det
Opfører din hund sig skidt, så har du muligvis selv skylden for det Scanpix

Du frygter hver gang, din hund har været alene hjemme. For når du kommer tilbage efter en god dag på arbejdet eller i byen, så har Fido nemlig spist halvdelen af sofaen eller de hjemmestrikkede sokker.

Du bliver rasende og føler igen igen, at I er ved at vokse fra hinanden. Men det er ikke kun Fidos skyld. Opfører din hund sig uartigt, når den er alene hjemme, så viser nye studier faktisk, at meget af skylden skal findes hos dig, fortæller Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Hemmelighed afsløret: Prinsesse Madeleine føder i juni

Du gemmer dine følelser

Når din hund giver efter for trangen til at spise dine ting, så kan det handle om, at den forsøger at holde stress og angst væk.

Forskere fra Ungarn og Tyskland har publiceret et studie i magasinet PLoS One, hvor de forklarer at hundeejere, der har svært ved at knytte sig til andre mennesker, er mindre opmærksomme på en hunds behov.

Er du følelsesmæssigt distanceret, så vil du ikke nødvendigvis være klar over, hvad din hund har brug for, og den reagerer med at være uartig.

LÆS OGSÅ: Her bruger kvinder mere el i hjemmet end mænd

Børn og hunde er ens

Forskningsleder Veronika Kokon fra Eotvos Lorand University i Budapest har kigget nærmere på en teori, der slår fast, at forældreløse børn har brug for en fast omsorgsperson i deres tidlige år, for ellers vil de blive utilpasse.

Den viden har forskerne overført til studier baseret på hundes opførsel og slået fast, at en hund, der ikke får den rette omsorg, vil opføre sig utilpas. De mennesker, der har svært ved at indgå i forhold og være tætte på andre, har også sværere ved at passe deres hunde.

LÆS OGSÅ: Usunde fejl du laver på badeværelset

Skal den ny viden hives ned på jorden og bruges overfor dit misforhold til din hund, så overvej lige endnu en gang, om du husker at give din hund den opmærksomhed, den fortjener, så den kan føle sig tryg?

Gør den det, så er den ikke nær så angst, når den er alene.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.