Har du hår-krise? Her er fem rutiner, der redder dit 'garn'

Har du tørt, kruset, glansløst eller klaskende hår, der absolut ikke vil, som du vil, når du står og skal gøre dig klar til at møde verden?  
Der findes smutveje, så du ikke skal stå og flå irriteret i dit hår. 
Der findes smutveje, så du ikke skal stå og flå irriteret i dit hår.  Foto: SCANPIX arkiv

Af Lisbeth Madsen, Aller Media

Hvis dine lokker er et mareridt, som kun frisøren synes at kunne få styr på, når du får den halvårlige klipning, og som resten af tiden mildest talt er trist at se på, så er det på tide at forsøge med nye hårrutiner. 

Huffingtonpost.com har talt med Patrick Melville, der er celebrity-stylist hos Patrick Melville Pipino Salon, samt Louise O'Conner, der er ejer af den eksklusive OC61 salon i New York.

De giver her deres bedste råd til, hvordan du får styr på dine ustyrlige lokker ved hjælp af gode aften- og morgenrutiner.

Ønsker du dig lækkert, bølget hår? Få Dennis Knudsens guide til bølgede lokker på Udeoghjemme.dk

De fem gode morgen- og aftenrutiner til håret 

1) Inden du går i seng, kan du vaske dit hår med både shampoo og balsam. Put lidt ekstra balsam i håret, lad det tørre lidt, inden du går i seng. Næste dag skal du igen skylle håret godt, så du får vasket det sidste balsam ud. Det virker som en hårkur og efterlader dit hår blødt og medgørligt.

2) Flet dit hår i flere mindre fletninger om aftenen, og sov med dem. Næste morgen skal du løsne fletningerne og bruge et krøllejern til at samle og få styr på lokkerne. Det vil efterlade dig med lækre bølger, som når du lige kommer fra stranden. Brug lak eller skum til at give hold og mindske krus.

3) Føntør dit hår, inden du går i seng, og saml håret i en hestehale eller en lav knold. Om morgenen skal du fjerne elastikken og fordele tørshampoo i dit hår nede ved rødderne. Det skaber volumen og frisker dit hår op.

Krøller: Sådan tæmmer du du dem

4) Hvis du tager bad om morgenen og vasker håret, så put flydende hårgele (styling glaze) ved hårgrænsen, og tag en børste (helst en Mason Pearson), og træk håret tilbage i en slikket, høj hestehale, eller saml håret i en lav knold og sikr den med hårnåle. Du kan også vælge en løsere variation, men uanset vil der være fint hold på håret resten af dagen.

5) Hvis du har travlt, men gerne vil nå at sætte håret alligevel, kan en halv opsætning være løsningen. Dvs. at du samler pandehåret og lidt af resten af håret i en elastik på baghovedet. Resten af håret skal stadig hænge løst. Du kan selv bestemme, om håret skal være stramt eller løst tilbagestrøget, men brug en lak, der giver stærkt hold, hvis frisuren skal vare hele dagen

The Met Ball 16 – Se alle de smukke kjoler fra den røde løber her

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.