Har alt for mange ledige job: By tigger om arbejdskraft

Mulighedernes land er den sydøstlige del af New Zealand. Byen Kaitangata vil stå på hovedet for at få dig til at slå dig ned og arbejde,
Nugget Point ligger på samme kyststrækning som byen Kaitangata.
Nugget Point ligger på samme kyststrækning som byen Kaitangata. Foto: Scanpix/modelfoto

Man skal lede længe efter et sted på denne grønne jord, hvor man nærmest tigger efter arbejdskraft.

Men det gør de i den lille, smukke by Kaitangata på New Zealands syd-østligste kyst.

Byen har omkring 800 indbyggere og kun to som ikke er i arbejde. Til gengæld har de job i overskud - faktisk så mange, at der nu annonceres efter interesserede. Det skriver The Guardian.

Byens annoncer er målrettet de større byer, hvor landsmænd slås for at opnå et anstændigt liv i en tid med boligkrise og få ledige job.

Men der er masser af arbejde at få i Kaitangata. Borgmester Bryan Cadogan anslår, at der op mod 1.000 ledige stillinger indenfor mejeri-produktion og frysehuse, som er distriktets store aktiver.

- Jeg er bedrøvet over, at det for mange er blevet en umulig drøm at eje deres eget hjem og at stifte familie, siger borgmesteren ifølge The Guardian.

Banker og advokater står klar

Mælkeproducenten Evan Dick, som står i spidsen for byens rekrutteringsindsats, tilbyder huse og har blandt andet taget banker og advokater i ed, så de står klar til at hjælpe interesserede med at flytte til byen.

- Bolig-krisen i New Zealand har gjort Kiwi-drømmen uopnåelig for mange mennesker, men i Kaitangata er drømmen stadig en mulighed, siger Evan Dick.

Kiwi-drømmen - eller Den New Zealandske drøm - er drømmen om at eje sit eget hus med tilhørende jord, stifte familie og eje mindst et motoriseret køretøj.

Kaitangata - eller bare Kai - er et gammeldags samfund, hvor folk ikke låser døren og lader børnene løbe frit omkring.

- Vi har job, vi har huse, men vi har ikke folk. Vi ønsker at gøre denne by levende igen, vi venter med åbne arme, siger Evan Dick.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.