Haps! Palles erstatning forsvandt, fordi han fik nyt job

En lærer måtte opgive sin erstatning for aldersdiskrimination.
Blev Palle fyret, fordi han er over 50 år? Det mener Ligebehandlingsnævnet - men byretten mener ikke, at der er tale om en fyring. Personen på billedet er ikke Palle.
Blev Palle fyret, fordi han er over 50 år? Det mener Ligebehandlingsnævnet - men byretten mener ikke, at der er tale om en fyring. Personen på billedet er ikke Palle. Foto: Scanpix / Modelfoto.

Folkeskolelærer Palle Skov Jensen må vinke farvel til en erstatning på 330.000 kroner. Årsagen er, at han søgte et job i stedet for at vente på at blive arbejdsløs. Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Den 51-årige lærer blev i 2012 varslet afskediget af Odense Kommune sammen med en række andre lærere. Imidlertid opdagede han, at der var en aldersmæssig skævhed blandt de fyrede lærere: De fleste af dem var over 50 år. Derfor tog fagforeningen sagen op for Ligebehandlingsnævnet - og Palle Skov Jensen og en anden lærer fik medhold og blev tilkendt hver 330.000 kroner i erstatning.

Imidlertid var kommunen uenig i afgørelsen og tog derfor sagen op i byretten. Og her lyder dommen, at lærerne ikke skal have erstatning.

Taber sagen, fordi han ikke ventede på fyresedlen

I Palle Skov Jensens tilfælde har byretten slet ikke forholdt sig til, om skolen fyrede ham på grund af hans alder. Byretten mener, at fordi den 51-årige lærer ikke ventede på at blive fyret, men selv søgte et andet job efter han var blevet varslet afskediget, blev han teknisk set ikke fyret. Derfor mister læreren både sin erstatning og muligheden for at få afprøvet, om der var tale om diskrimination.

- Jeg har det utroligt skidt med det. Jeg kan slet ikke se, at bevisbyrden er løftet i forhold til forskelsbehandlingssagen. Det er alene fordi, at jeg sikrede mit levebrød og ikke ventede på at få selve afskedigelsen, at jeg taber, siger Palle Skov Jensen til Folkeskolen.

Han fortryder dog ikke, at han fandt et nyt job i stedet for at vente på fyringen.

Den anden afskedigede lærer tabte også sagen, da byretten mente, at det var hans fag og ikke hans alder, der var skyld i fyresedlen.

Odense Kommune ser byrettens dom som en frifindelse fra anklagerne om diskrimination.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.