Hans Engell: Det kan ende med valg

Det bliver et spændende politisk efterår, der kan ende med folketingsvalg, spår politisk kommentator Hans Engell.
LA's trussel skal tages alvorligt, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell.
LA's trussel skal tages alvorligt, lyder det fra politisk kommentator Hans Engell. Foto: Scanpix/arkiv

I en kronik i Berlingske slår Liberal Alliances formand Anders Samuelsen igen fast, at det er et ultimativt krav for partiet at få sænket topskatten med fem procentpoint.

Og det skal tages alvorligt, forklarer politisk kommentator Hans Engell til TV 2.

- LA er ikke et parti som andre partier. LA styres i høj grad af denne her sag. Det er deres absolutte topsag. Og de har i den grad sømmet sig til masten i den her sag kommer ikke til at gå fra den. Da er deres troværdighed væk, siger Hans Engell til TV 2.

Derfor mener han også, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal være bevidst om, at Liberal Alliance er klar til at vælte ham, hvis ikke regeringen kan leve op til kravet.

Ifølge Hans Engell er det Dansk Folkeparti, der kan blive det store problem. Han peger på, at Kristian Thulesen Dahl på partiets sommergruppemøde forleden padlede ihærdigt uden om, hvorvidt partiet vil blokere for, at der kan gøres noget ved topskatten.

- Men Løkkes store problem er, at det handler om meget andet en skat. Det handler om ejendomsvurderinger og en masse andre ting. Derfor bliver det et sindsygt spændende efterår. Det kan betyde forlig - eller folketingsvalg, siger Hans Engell til TV 2.

LA har sommergruppemøde i weekenden, mens Venstre afholder sit i dag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.