Hanne i chok over brev fra kommunen: Må lukke sin elskede pølsevogn

54-årige Hanne er tvunget til at lukke sin pølsevogn.
Hanne Staub Nielsens pølsevogn ligger bogstaveligt talt i vejen for kommunens planer - så nu må hun lukke den. Personen på billedet er dog ikke Hanne.
Hanne Staub Nielsens pølsevogn ligger bogstaveligt talt i vejen for kommunens planer - så nu må hun lukke den. Personen på billedet er dog ikke Hanne. Foto: Scanpix/Arkiv

I 15 år har Hanne Staub Nielsen passet sin pølsevogn over for Skanderborg Station. Men fra 1. april er det slut.

Kommunen skal nemlig udvide en vej der, hvor pølsevognen ligger - og det betyder, at Hanne Staub Nielsen må lukke sin elskede pølsevogn, som hun i sin tid overtog fra sin mor, skriver Stiften.dk.

- Jeg er nødt til at sige, at sådan er det jo. Kommunen har overholdt alle forpligtelser. Men derfor er det alligevel trist, siger Hanne Staub Nielsen til Avisen.dk.

Kom som et chok

"Lisbeths Pølsevogn", som er opkaldt efter Hanne Staub Nielsens mor, er ellers lidt af et klenodie i Skanderborg, og har en historie, som går helt tilbage til 1960'erne.

Hanne Staub Nielsen kendte til kommunens plan om at udvide vejkrydset, men havde ikke troet, det ville koste hende pølsevognen.

- Så det kom virkelig som et chok for mig, da brevet kom, og jeg er meget berørt af det. Men sådan er tingene jo bare, og det er ikke fordi, jeg er træt af kommunen, jeg er bare ked af at skulle stoppe på den her måde, siger hun til Stiften.dk.

Pølsevognen er i vejen

Eftersom pølsevognen bogstaveligt talt ligger i vejen for kommunens planer om at udvide vejen, har Hanne Staub Nielsen fået besked på at fjerne den.

I første omgang tilbød kommunen hende en anden plads, men pølsevognen er svær at flytte, fordi den er så gammel. Derfor har den 54-årige pølsevognsejer besluttet at lukke forretningen helt.

Skanderborg Kommune bekræfter over for Stiften.dk, at den legendariske pølsevogn er nødt til at vige pladsen til fordel for vejudvidelsen.

Pænt farvel

Hanne Staub Nielsen planlægger at sige pænt farvel med en afskedsreception for sine kunder den 1. april, inden vognen skal fjernes. Der vil være pølser, brød og lidt til ganen, fortæller hun.

Hvad hun selv skal, når den sidste pølse er stegt, ved hun endnu ikke.

- Jeg har ikke overvejet det endnu. Lige nu skal jeg bare have det her overstået, siger Hanne Staub Nielsen til Avisen.dk.

Pølsevognen er en fast del af bybilledet - men den er i vejen for kommunens planer.
Foto: Screendump / Google Maps.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.