Hanne har været arbejdsløs siden 1990: "Det er ydmygende"

På trods af mere end 3.000 ansøgninger har Hanne Keis Pommers været arbejdsløs siden 1990.
Trods mere end 3.000 ansøgninger har Hanne Keis Pommer ikke haft et ordinært job siden 1990.
Trods mere end 3.000 ansøgninger har Hanne Keis Pommer ikke haft et ordinært job siden 1990. Foto: Privat

I 26 år har Hanne Keis Pommer ikke tjent sine egne penge.

Den 54-årige kvinde, der bor i Nykøbing Falster, vurderer selv, at hun i den periode har sendt mere end 3.000 ansøgninger afsted. Det skriver BT.

- Jeg har søgt og søgt og søgt. Så meget at jeg er ved at brække mig. Jeg er nået dertil, at jeg er total udbrændt. Jeg føler ikke, jeg kan skrive ansøgninger længere, uden at det bliver noget juks. Jeg kan ikke få ordene ned, når jeg for gang nummer tusind skal skrive en ansøgning til et job, jeg alligevel ikke kommer i betragtning til, siger Henne Keis Pommer til avisen.

Det er syv år siden, at Hanne Keis Pommer har været til en jobsamtale.

I 2013 meldte hun sig til DR2-programmet 'Asger og de langtidsledige', der nu bliver genundsendt på dr.dk. I programmet skulle erhvervsmanden Asger Aamund forsøge at få Hanne Keis Pommer og fem andre langtidsledige i job. Men selvom Hanne Keis Pommer håbede, at en kommende arbejdsgiver ville få øje på hende i programmet, skete det ikke.

"Ydmygende ikke at kunne klare sig selv"

I årenes løb har Hanne Keis Pommer været i forskellige job med løntilskud og har blandt andet undervist på en friskole. Hun har også haft et sommerjob som kasseassistent på en færge og haft enkelte timer i en kantine på VUC. Men et ordinært job er det aldrig blevet til.

- Det kan ikke beskrives, hvor fuldstændig frustrerende det er. Man bliver en rasende idiot af det. Det var ikke sådan, det skulle gå. Det er ydmygende ikke at kunne klare sig selv, siger hun til BT.

Da Hanne Keis Pommers dagpenge slap op, kom hun på kontanthjælp. Hun drømmer om at få et job at stå op til og muligheden for at tjene sine egne penge. Men hun begynder at tvivle på, at der overhovedet er en plads til hende på arbejdsmarkedet. Og det er frustrerende, mener hun.

- Jeg føler mig begrænset i min viden, fordi jeg går glip af det, at være en del af en arbejdsplads, og jeg er afskåret fra samfundet, fordi jeg ikke kan tjene mine egne penge. Sådan noget rammer ens selvbillede, siger Hanne Keis Pommer til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.