Handikappet politiker udelukket fra handikapforhandlinger

I Fredensborg Kommune er en handikappet kommunalpolitiker blevet udelukket fra forhandlinger om besparelser på handikap-området.
ARKIVFOTO: Byrådssalen i Viborg.
ARKIVFOTO: Byrådssalen i Viborg. Preben Madsen/Scanpix

Et politisk flertal i Fredensborg Kommune har udelukket det handikappede byrådsmedlem, Kristian Heegaarrd (RV), fra forhandlinger om nedskæringer på handikapområdet.

Med stemmerne fem mod to blev det besluttet, at kørestolsbrugeren Kristian Heegaard skulle forlade forhandlingerne, fordi han har 'særlig personlig og økonomisk interesse i sagens udfald', som det lød i begrundelsen.

Det fortæller TV2 Lorry.

Kristian Heegaard læser jura og har netop skrevet bachelorprojekt om inhabilitet for byrådsmedlemmer. Han er forarget over kollegernes beslutning. Det demokratiske mandat gør, at han ikke er inhabil, mener han. Desuden slår han fast, at han ikke fører handikappolitik, fordi han er handikappet, men fordi det er radikal politik.

Ifølge Maria Ventegodt Liisberg, ligebehandlingschef på Institut for Menneskerettigheder, er sagen principiel.

- Der er mange barrierer for handikappede, der gerne vil ind i politik, og handikappede er massivt underrepræsenterede i politik. Jeg vil ikke udtale mig om en konkret sag, men generelt synes jeg, det er uheldigt, hvis en politiker, der valgt ind for at repræsentere en bestemt gruppe, udelukkes fra at deltage i beslutninger, der vedrører den gruppe, siger hun til TV2 Lorry.

Den nordsjællandske kommune skal spare 30 millioner på området og før det blev besluttet, hvor Fredensborg Kommune helt specifikt skulle spare, stemte den radikale politiker for den overordnede besparelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.