Handicappet kvinde sendt i arbejdsprøvning fem minutter om ugen

Sagen bliver nu undersøgt yderligere.
En handicappet kvinde har været i arbejdsprøvning ganske få minutter om ugen. Personen på billedet her har intet med sagen at gøre.
En handicappet kvinde har været i arbejdsprøvning ganske få minutter om ugen. Personen på billedet her har intet med sagen at gøre. Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

OPDATERET 17.52: Denne artikel blev tidligere bragt med et forkert billede. Vi beklager.

Fem minutters arbejdsprøvning - om ugen.

Sådan lød sagsbehandlerens besked til en handicappet kvinde fra Næstved. I forbindelse med et ressourceforløb blev hun af kommunen sendt i jobpraktik i i alt 50 minutter på 10 uger.

Det skriver Sjællandske.

Virksomhedskonsulent Benjamin Nielsen i Næstved Kommune fortæller til avisen, at en kommunal sagsbehandler bad ham om at skaffe den stærkt handicappede kvinde en praktikplads, da hun skulle arbejdsprøves. 

Kvinden blev sendt ud på en virksomhed, hvor hun skulle tælle varer på hylderne. Hun var dog ikke i stand til at løfte tælleapparatet og fik hjælp af en anden på virksomheden.

Den handicappede kvinde var desuden så svag, at hun hver uge måtte hentes i taxa, og mens hun "arbejdede" i de fem minutter, holdt taxaen udenfor. Andet kunne ikke betale sig. 

Sagen kom frem, da Sjællandske mødte en gruppe virksomhedskonsulenter, der fortalte om deres arbejde. Til stede var også ledelsen af beskæftigelsesindsatsen i Næstved Kommune. Det var Benjamin Nielsen, der fortalte historien.

- Det er svært at tage seriøst, siger han ifølge Sjællandske.

Arbejdsmarkedschefen måtte ifølge Sjællandske efterfølgende erkende, at det lød mærkeligt. Det måtte undersøges, skriver Sjællandske.

Avisen.dk har flere gange fortalt, hvordan borgere bliver sendt i praktik med deres seng, som følge af reformen af førtidspension.

Beskæftigelsesordfører Sofie Carsten Nielsen (R) skriver på Twitter, at hun tager sagen op med ministeren. Avisen.dk arbejder på at få en kommentar fra hende og arbejdsmarkedschef i Næstved Kommune, Torben Bahn Petersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.