Handicappede Lisa: Kommunen sparer mit liv væk

"Kommunen sparer mit liv væk," fortæller spastik lammet Lisa. Hun er nu bundet til sit hjem, efter kommunen har fjernet hendes støtte.
Lise Grothe, føler sig bundet til sit hjem, efter kommunen fjernede støtten.
Lise Grothe, føler sig bundet til sit hjem, efter kommunen fjernede støtten. Colourbox

Spastisk lammet og afhængig af andre menneskers hjælp 24 timer i døgnet. Det er hverdagen for Lise Grothe Andersen. "Kommunen glemmer menneskene bag regnearket," fortæller hun til Ekstrabladet.dk

Efter Høje-Tåstrup Kommune har fjernet hendes plejetillæg på omkring 70.000 kr. om året, hænger Lises økonomi slet ikke sammen.

Hun har ikke længere råd til at komme uden for huset, da hun selv står for at betale sin hjælpers cafebesøg, eller biografbillet.

"Jeg kan ikke tage mine hjælpere med ud, og det er svært for mig at betale de ekstraudgifter, mit handicap giver mig," fortæller hun.

Har kæmpet for 600 kr.

Lises relativt gode mentale helbred, har gjort hende i stand til at klage over besparelserne. Det krævede både tid og energi i en forvejen hård hverdag.

Det resulterede i 600 kr. mere om måneden, der skal dække alle hendes ekstraudgifter til gummihandsker, vaskeklude, ekstra vask og medicin.

Men det er ifølge Lise slet ikke nok til at dække hendes omkostninger.

"Kommunen mener, at mine ekstraudgifter kan dækkes med 500 kroner om måneden, hvor jeg før fik 6000."

Kilde: Ekstrabladet.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.