Halvnøgne kvinder tog til kongelig havefest

De seks originale "Calender Girls", som var inspirationen til komediefilmen af samme navn, var inviteret til havefest på Buckingham Palace.
Hertuginde Sophie har gået til kongelige havefester i mange år. Her ses hun til en havefest i 2003, da hun ventede sit første barn.
Hertuginde Sophie har gået til kongelige havefester i mange år. Her ses hun til en havefest i 2003, da hun ventede sit første barn. Foto: WIGGLESWORTH WIGGLES KIRSTY/POLFOTO

Det er ikke alle og enhver, der bliver inviteret til royale havefester på Buckingham Palace.

Og gæsterne havde tirsdag mulighed for at hilse på nogle, der ikke sædvanligvis mænger sig med den kongelige familie.

Det skriver Hello! Magazine.

Prins Charles' kone, hertuginde Camilla af Cornwall, havde nemlig sendt kongelige konvolutter til seks helt særlige gæster, da hun serverede te og forfriskninger i dronningens baghave.

For blandt de mange hatteklædte hertuginder og kongelige kusiner stod de seks originale "Calender Girls". Kvinderne blev i 1998 kendte for at sælge en kalender med halvnøgne billeder af dem selv, hvor overskuddet gik til foreningen Leukæmi og Lymfekræft Research. De fandt på idéen, efter at manden til en af kalenderpigerne, Angela Baker, døde af kræft i blodet.

Pigerne, der allerede dengang var en del oppe i årene, var inspiration til filmen "Calender Girls" fra 2003. Her spiller Helen Mirren en af de modne kvinder, der lader tøjet falde i sagens gode tjeneste.

En af dem, der fik sig en snak med de seks berømtheder, var den 50-årige hertuginde Sophie af Wessex, svigerdatter til dronningen og svigerinde til Camilla, der var vært til havefesten.

Sophie gik næsten i et med kvinderne, da alle syv bar sort. Kalenderpigerne har nemlig en særlig fælles påklædning - sorte kjoler, sort jakke og en gul solsikke-broche på brystet.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.