Hallo, hvor er kvinderne i valgkampen?

Udviklingen går tilbage hvad angår kvinders opstilling til Folketinget. - Partierne er nødt til at tage de alvorligt, siger direktøren for Kvinfo.
Der er kommet flere kvinder på stemmesedlen ved hvert valg siden 1950'erne, men i år går det tilbage.
Der er kommet flere kvinder på stemmesedlen ved hvert valg siden 1950'erne, men i år går det tilbage. Foto: Kim Haugaard, Scanpix

Der er langt mellem de kvindelige folketingskandidater til årets valg. Værst ser det ud i Nordjylland, hvor færrest kvinder stiller op til Folketingsvalget. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

I Nordjylland er kun 20 ud af 75 kandidater til Folketinget kvinder, og de fleste partier har kun en enkelt eller to kvinder på kandidatlisten.

- De her tal bør være et kæmpe wake up call til samtlige danske partier, siger direktør for Kvinfo, Nina Groes, til DR P4 Nordjylland.

I år er det 100 år siden, at kvinder fik stemme- og valgret til Folketinget, og siden dengang er andelen af kvinder i Folketinget steget støt.

Ved valget i 2011 var andelen af kvinder i Folketinget på 39 pct.

- Det her er første folketingsvalg, hvor udviklingen går tilbage, siger Nina Groes til DR P4 Nordjylland.

Direktøren for Kvinfo fortæller, at der med undtagelse af i år er kommet flere kvinder på stemmesedlen ved hvert valg siden 1950'erne.

- Partierne er nødt til at tage det her alvorligt, så nu bør politikerne vågne op af døsen og sætte fokus på problemerne, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.