Hakker kæresten på dig, fordi du altid roder?

Hakker din kæreste på dig, fordi du er et rodehoved? Så kan du lynhurtigt oparbejde et par vaner, der vil lukke munden på ham i løbet af et øjeblik.
Men skat, det er jo ikke rod - jeg har bare mit eget system.
Men skat, det er jo ikke rod - jeg har bare mit eget system. Foto: Colourbox

Der er mange, der mener, at det er mændene, der er de største rodehoveder. Men det er en skrøne, for mange kvinder er også så slemme til at rode, og det kan få kæresten op i det røde felt. Men kan du ikke forstå, hvordan andre altid får deres hjem til at se ryddede og ordentlige ud, så kan du aflure nogle tips her.

Advarsel! Disse almindelige frisure gør dig 5 år ældre, på femina.dk

Læg dit tøj på plads hver aften

Når du tager nattøj på, så er det sikkert fristende, at smide dit tøj på en stol eller på gulvet. Men det tager jo kun et øjeblik at smide tøjet i vasketøjskurven eller lægge det tilbage i skabet. I længden vil det spare dig for tid, og jeres soveværelse vil selvfølgelig ikke blive omgivet af en tjørnehæk af sokker og T-shirts i løbet af en uge.

Lad være med at købe en masse ekstra tæpper eller puder

Hvad skal du egentlig med en masse ekstra tæpper eller puder? Faktum er, at de lynhurtigt får dit hjem til at se rodet ud. Så fjern dem og lad være med at købe nyt, hvis du ikke har brug for det, skriver Woman's Day.

Fjern unødvendige papirer og gamle aviser

Man kommer let  til at få en masse reklamer, post og gamle aviser til at hobe sig op på borde eller stole. Men få ryddet op i det. Gem kun det du ved, du får brug for. Er avisen mere end tre dage gammel, er sandsynligheden for at du får læst den sikkert ikke stå stor. Så smid ud, smid ud, smid ud!

Vask op efter aftensmaden

Aftensmaden byder tit på en masse brugte gryder, pander og skåle. Og det er bare ikke altid lige det, man gider, at stå og hænge over på ens sparsomme aftener. Du kan gøre dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du får dem vasket op umiddelbart efter aftensmaden. Du ved jo også godt, at det sammenlagt tager en 10-15 minutters tid at få styr på køkkenet efter maden.

Fjern rodet fra entreen

Det er let at smide skoene sådan lidt tilfældigt, når man kommer ind i entreen, og det er ligeså let bare at smide jakkerne på en bænk eller lade den i forvejen overbebyrdede knagerække have både forårs- og vinter jakker hængende. Få i stedet skoene stillet på et skohylde eller invester i et skoskab, og hæng de jakker du ikke bruger særlig tit ind i et skab.

Er du perfektionist? Tag testen på Q.dk

Læg tingene tilbage hvor de kommer fra

Hvis du gør det, vil du ikke have dvd’er, magasiner, bøger og legetøj liggende og fylde på borde eller på gulvet. Ryd op når du er færdig med tingene, og så vil du fremover heller ikke skulle gå og lede efter dem, når du ikke lige kan huske, hvor de blev smidt midt i hverdagstravlheden.

Støv af og støvsug regelmæssigt

Hvis du støvsuger og støver lidt af bare to gange om ugen, kan du slippe for den store rengøring i weekenderne, hvor du ellers skulle slappe af.

 

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.