Haha: Du må (faktisk) godt grine af andres ulykke

Det er helt i orden og endda sundt at grine af andres ulykke, så længe du gør det med en lille smule skyldfølelse, siger eksperter.
Grin du bare lidt af folk ... det gør dig ikke til et dårligt menneske.
Grin du bare lidt af folk ... det gør dig ikke til et dårligt menneske. Scanpix

Har du grinet af den sure nabo, der gled med skraldespanden? Eller af din unfair kollega, der spildte kaffen på den hvide T-shirt eller noget helt andet, så skal du ikke tro, at du er et skidt menneske.

Det er du ikke. Det er nemlig helt i orden og meget normal at grine lidt af andre, forklarer professor og psykolog Susan Fiske til Men’s Health:

- Folk bryder sig ikke om at indrømme, at de er skadefro, fordi det er lidt pinligt, men det er en meget naturlig reaktion.

Det er godt for dig

Faktisk kan den slags reaktioner være godt for dig, hvis de sker overfor mennesker, der har behandlet dig eller andre dårligt, været lidt for smarte, pralende eller andet irriterende, forklarer psykologi professor fra Kentucky Universitet, Richard Smith.

Det giver nemlig den der griner en eller anden følelse af, at der trods alt er lidt glæde ved tingene … selvom naboen stadig er sur og kollegaen unfair.

Se også:

For lige der, når de snubler eller spilder, så får du følelsen af at være ovenpå og mere værd, og det er sådan set okay, forklarer eksperterne.

Det kan hjælpe dig til en lille optur. Det vigtigste er sådan set bare, at du får den lille optur og et smil på læberne, for så bagefter at føle lidt skyld eller i hvert fald lægge det bag dig.

For føler du direkte nydelse og velvære ved deres smerte i stedet for en retfærdighedsfølelse, så er du ude på et sidespor, som ikke er spor sundt for dig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.