Hafidas drabsmand: Jeg kan ikke kende mig selv

Hafida Bourouihs drabsmand mener ikke, at det billede, retten har tegnet af parrets samliv, er korrekt.
Mandag afsiges der dom i sagen om drabet på den 39-årige Hafida Bourouih. Drabsmanden, Anders Bård Larsen, kan ikke genkende det billede, der er tegnet af ham under retssagen. /ritzau/ (Rumle Skafte/POLFOTO/arkiv)
Mandag afsiges der dom i sagen om drabet på den 39-årige Hafida Bourouih. Drabsmanden, Anders Bård Larsen, kan ikke genkende det billede, der er tegnet af ham under retssagen. /ritzau/ (Rumle Skafte/POLFOTO/arkiv) Foto: RUMLE SKAFTE/POLFOTO

- Det liv, som vi levede, og det liv, som kom frem i retten, er to forskellige ting. Det giver mig lyst til at anke, fordi det er så forskelligt. Selvfølgelig skal jeg have en straf, men jeg kan ikke kende mig selv i, hvad der er kommet frem under retssagen.

Sådan siger en grædende Anders Bård Larsen mandag i Retten i Glostrup. Han er fundet skyldig i drabet på sin kæreste Hafida Bourouih, som er mor til parrets to børn.

Det forhold har den 41-årige erkendt allerede 29. juli sidste år - fem dage efter han kvalte kæresten.

Men mandag er han også fundet skyldig i usømmelig omgang med liget, fordi han efter mordet kørte rundt med den døde kvinde og overvejede at partere hende.

Mandag er fjerde dag i retssagen, hvor straffen skal udmåles. Efter anklageres og forsvares strafprocedure, hvor de argumenterer for, hvor mange års fængsel, forbrydelsen skal straffes med, fik Anders Bård Larsen ordet.

Og selvom den tydeligt berørte drabsmand mener, at han skal have en straf, er han uenig i det billede, der er kommet frem af ham.

- Jeg modtager selvfølgelig min straf, men jeg kan ikke kende det menneske, der er kommet frem i retten. Jeg har levet desperat i to år, hvor jeg har været på randen af vanvid, siger Bård Larsen.

Under selve strafproceduren argumenterede tiltaltes forsvar, Henrik Stagetorn, for, at parrets turbulente forhold skal formilde den endelige straf. Stagetorn sagde, at Bård Larsen skal idømmes mindre end 11 års fængsel.

Det er tidligere i retssagen kommet frem, at Hafida Bourouihs og Anders Bård Larsens forhold var præget af uoverensstemmelser om børneopdragelse og økonomi, og at skænderierne til tider eskalerede til vold.

Anklageren, Sune Ploug Sørensen, mener, at Bård Larsens intentioner om at partere liget og det røgslør, han har lagt omkring drabet, skal give 13 års fængsel eller mere.

Der falder straf i sagen senere mandag 24. august.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.