Hængt ud som 'spytte-mandens' kone: Jeg er så ked af det

Lili Faxholm Vilhelsem er ganske ufrivilligt havnet i en shitstorm på de sociale medier.
Det er dette billede, som den 66-årige Lily Faxholm Vilhelmsen er ked af, fordi hun bliver fremstillet som hustru til manden, der angiveligt spytter efter flygtninge.
Det er dette billede, som den 66-årige Lily Faxholm Vilhelmsen er ked af, fordi hun bliver fremstillet som hustru til manden, der angiveligt spytter efter flygtninge. Affotografering fra Information

Hun er frivillig i en Røde Kors-butik i Rødbyhavn og brugte i går mange timer på at organisere og udlevere nødhjælp til de syriske flygtninge, som søndag begyndte at komme til Danmark via Rødby.

Men i dag er den 66-årige Lily Faxholm Vilhelmsen blevet fremstillet som hustruen til manden, der har fået sindende i kog på de sociale medier: Manden, som angiveligt stod på en bro og spyttede ned på flygtningene, da de kom gående på motorvejen med kurs mod København.

Lili Faxholm Vilhelmsen står i forgrunden på billedet, som Dagbladet Informations fotograf tog. Og af en artikel, der bringes i Information i dag, kan man få det indtryk, at Lily Vilhelmsen er spytte-mandens kone. Information har i dag rettet deres netversion af artiklen, så det her fremgår, at Lily Faxholm Vilhelmsen IKKE er gift med den i dag meget udskældte mand.

- En af mine piger fra Røde Kors-butikken har vist mig mange kommentarer på Facebook og Twitter, hvor der blandt andet står, at jeg ikke er bedre end ham, og folk skriver grimt om mig. Det er jeg meget ked af, siger Lili Faxholm Vilhelmsen til tv2.dk.

- Jeg føler mig hængt ud, fordi det var det sidste, jeg kunne finde på. Alle er mennesker, og alle skal have hjælp, når de er i nød. Det er derfor, jeg knokler for flygtninge og migranter, siger hun videre.

Spyttede ikke

Lili Faxholm Vilhelmsen fortæller om den spyttende mand, at hun stod med ham sammen med ham tre-fire journalister på motorvejsbroen. Selv var hun der for at tage billeder af flygtningene til Røde Kors' medlemsblad.

- Jeg stod på broen for at tage billeder med min mobil, og der stod et ægtepar på min venstre side. Manden råbte 'dit muslim-svin, rejs hjem til dit eget land', imens han spyttede på dem. Der var jeg færdig. Jeg begyndte at græde og kunne ikke tage flere billeder, siger hun til Ekstra Bladet.

BT har angiveligt talt med spytte-manden. Avisen navngiver ham ikke, men skriver, at man har talt med flere kilder, der har fortalt om mandens identitet. Manden siger til BT, at han ikke spyttede på flygtningene, men at han kun var ude for at 'kigge på dem.'

Fotograf på Dagbladet Information Sirid Nyggard tog billedet. Hun siger i dag til Ekstra Bladet, at manden først råbte 'skrid' og derefter spyttede flere gange efter flygtningene, som han også gav fuck-fingeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.