Hældte øl i håret på kollega: Landsret godkender bortvisning af medarbejder

Det var helt i orden, at en nordjysk virksomhed bortviste en medarbejder, som havde hældt øl i håret på en kollega og verbalt overfuset en anden. Det har Vestre Landsret slået fast.
FOA har endnu ikke taget stilling til, om fagforeningen vil søge tredje-instans bevilling og forsøge at få sagen for Højesteret.
FOA har endnu ikke taget stilling til, om fagforeningen vil søge tredje-instans bevilling og forsøge at få sagen for Højesteret. Foto: Scanpix arkiv

Det var helt i orden, at en nordjysk virksomhed bortviste en medarbejder, som havde hældt øl i håret på en kollega og verbalt overfuset en anden. 

Det har Vestre Landsret slået fast, skriver tv2.dk med henvisning til en pressemeddelelse fra Kristelig Arbejdsgiverforening (KA). 

Dermed omstøder landsretten en byretsdom fra januar 2015, hvor virksomheden blev dømt til at skulle betale 254.000 kroner til den bortviste medarbejder, efter Fagforeningen FOA havde fået medhold i, at bortvisningen uberettiget.

Landsrettens afgørelse glæder juridisk chef i KA Bjørn Carlsen, der har ført sagen for virksomheden, både i byretten i Aalborg og i Vestre Landsret. 

- Min vurdering var rigtig, at det var for groft. Som medarbejder er man forpligtet på at leve op til almindelig anstændighed. Man kan ikke regne med, at man til en privat fest kan behandle en kollega på en måde, så det ikke kan få konsekvenser for ens ansættelse, siger Bjørn Carlsen i følge tv2.dk. 

Han tilføjer, at en medarbejder også uden for arbejdstiden er forpligtet til ikke at opføre sig på en måde, der skader samarbejdet på jobbet.

Dommen glæder ligeledes den nordjyske virksomheds bestyrelsesformand, som af hensyn til sagens parter ikke ønsker han ikke at stå frem med navn.

- Vi kan ikke have en medarbejder, som har opført sig så fuldstændig ubændigt. Vedkommende må lære at styre sig. Min holdning er, at de medarbejdere, vi har, skal både være dygtige rent fagligt, men de skal også opføre sig ordentligt, siger bestyrelsesformanden i følge tv2.dk.

FOA har endnu ikke taget stilling til, om fagforeningen vil søge tredje-instans bevilling og forsøge at få sagen for Højesteret, skriver tv2.dk. 

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.