Hårde kampe i Mexico efter studenterdrab

Vrede indbyggere kræver, at myndighederne finder de mange savnede personer, som politiet er mistænkt for at have dræbt.
Henter afspiller ...
/ritzau/

En større gruppe demonstranter forsøgte at storme regeringsbygningerne i den mexicanske delstat Guerrero mandag, mens betjente forsøgte at holde dem tilbage.

Vreden og frustrationen med myndighederne er til at få øje på, i samme stat hvor 43 demonstranter forsvandt sporløst efter en studenterdemonstration, der endte med sammenstød mod lokalt politi i september. Samtidig blev seks personer bekræftet dræbt ved septembers sammenstød, og sammenholdt med de mange savnede studerende, er folkestemningen i området særdeles kritisk og har resulteret i flere demonstrationer og protester mod myndighederne.

Politiet i byen Iguala, hvorfra de 43 studerende forsvandt, bliver beskyldt for at være involveret i organiseret narkokriminalitet, og betjentene bliver ofte kritiseret for at bruge hårde metoder mod civile.

I dagene efter de 43 personers forsvinden blev 28 forkullede lig fundet i grave i samme område, men det er endnu ikke lykkedes for myndighederne at identificere ligene og sætte dem i forbindelse med de savnede studerende. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.