Hård kritik af Frank Jensen: "Absurde standarder for personalepolitik"

Overborgmester Frank Jensen kritiseres for at lade hånt om sine ansatte i sag om 16 fyrede. "Det her sætter helt nye og absurde standarder for personalepolitik", mener politiker.
- Overborgmester Frank Jensen (S) opfører sig fuldstændig som Ryanair. Sådan lyder kritikken fra kommunalpolitiker i sag om 16 fyrede ansatte i Frank Jensens forvaltning. 
- Overborgmester Frank Jensen (S) opfører sig fuldstændig som Ryanair. Sådan lyder kritikken fra kommunalpolitiker i sag om 16 fyrede ansatte i Frank Jensens forvaltning.  Arkivfoto: Niels Meilvang.

En sag om 16 fyrede i Københavns Kommune får nu knubbede ord til at regne ned over overborgmester Frank Jensen (S). De fyrede var i Frank Jensens økonomiforvaltning, og de har ifølge kritikerne fået en usædvanlig dårlig behandling. 

Som omtalt i Avisen.dk sendte Københavns Kommune tidligere på året en række ansatte på et kursus. Et godt stykke henne i kurset fik deltagerne at vide, at hvis de ikke bestod kurset, blev de fyret.

80 procent af kursisterne dumpede den altafgørende test ved kursets slutning.

De er nu alle blevet sendt på porten af Frank Jensens forvaltning. Der er tale om medarbejdere, som har passet deres arbejde i årevis.

Sagen med de 16 fyrede er så rystende, at HK Kommunal Hovedstadens formand, Winnie Axelsen, ikke har villet nøjes med at kontakte chefer i Økonomiforvaltningen.

- I juni fik jeg et møde på 45 minutter med Frank Jensen. Forud havde jeg forklaret, at jeg ikke ville tale med ham om de konkrete fyrings-sager, da han næppe ville gå ned i dem.

- Nej, vi skulle tale om processen og om, hvordan vi i fremtiden kunne sørge for ordentlig og anstændig kompetence-udvikling, fortæller Winnie Axelsen. 

Men på mødet hun fik en kold skulder af den socialdemokratiske topfigur.

- Frank Jensen var fuldstændig afvisende over for mine argumenter.

- Jeg spurgte ham: 'Kan man ikke i så stor en kommune som København finde andre job til de afskedigede?' Hertil svarede han: 'Jeg er ikke interesseret i at eksportere dårlig arbejdskraft til andre steder i kommunen', fortæller Winnie Axelsen. 

Avisen.dk har bedt Frank Jensen svare på en række spørgsmål. Men han meddeler via sin forvaltning, at han holder ferie.

Værste personalesag i 23 år

I den københavnske borgerrepræsentation er Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti dybt forundret over Frank Jensens måde at håndtere sagen med de 16 fyrede på.

- Ud fra de oplysninger, jeg har fået forelagt, kan jeg ikke komme i tanke om en mere alvorlig personalesag i mine 23 år i kommunalpolitik, skriver Finn Rudaizky til Avisen.dk.

Han sammenligner Frank Jensen med flyselskabet Ryanair, som overborgmesteren ellers har forbudt sine ansatte at flyve med i embeds medfør. Finn Rudaizky gør opmærksom på, at de fyrede ansatte var på et kursus arrangeret af konsulent-koncernen Deloitte. 

- Det er forkasteligt, at Frank Jensen opfører sig fuldstændig som Ryanair, som Frank Jensen ellers påstår, man bekæmper. Hvis man vil fyre medarbejdere, må man være voksen nok til ikke at bruge skattekroner på at skubbe dyre konsulenter foran sig, skriver Finn Rudaizky. 

Han finder det uhyre vigtigt, at landets største kommune behandler sine medarbejdere ordentligt. 

- Det, som nu er sket med Frank Jensens velsignelse, er ikke alene helt uacceptabelt, men er også med til at sætte helt nye og absurde standarder for personalepolitik. Det vil Dansk Folkeparti absolut ikke være med til, udtaler Finn Rudaizky.

Som nævnt vil Frank Jensen ikke lade sig interviewe om sagen. En af hans topembedsmænd har imidlertid givet nogle svar til Avisen.dk. Dem kan man læse her

Jeg håber virkelig, at Ombudsmanden af egen drift går ind i sagen.
Finn Rudaizky (DF), medlem af borgerrepræsentationen i København.

Ombudsmanden ind i sagen

Finn Rudaizky håber, at Ombudsmanden vil gå ind i sagen med de 16 fyrede.

- Som måske bekendt fik Frank Jensen en alvorlig påtale af Ombudsmanden, da Frank Jensen, uden stillingsopslag, ansatte en stribe af socialdemokratiske partifæller i sin forvaltning, siger Finn Rudaizky og fortsætter:

- Det ser bestemt ud som en reel mulighed, at Ombudsmanden endnu engang kommer til at kritisere Frank Jensen. Jeg håber virkelig, at Ombudsmanden af egen drift går ind i sagen om masse-afskedigelserne samt deres mystiske forløb.  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.