Hård dag? Spis dig til at se frisk ud

Ugen er godt i gang, men du halter stadig efter og er træt – her er et par gode råd til, hvad du skal spise og drikke for at få et hurtigt skud energi og se mindre træt ud.
Det ses straks på din hud, hvis du er træt og udkørt - men heldigvis skal du kun spise få madvarer, så ser du frisk og frejdig ud igen.
Det ses straks på din hud, hvis du er træt og udkørt - men heldigvis skal du kun spise få madvarer, så ser du frisk og frejdig ud igen. Scanpix

Det er hverdag og du er både træt og udkørt.

Ansigtet har fået et ekstra lag makeup her til morgen, men det skjuler ikke de mørke skygger under dine øjne.

Der er lang tid til weekenden, så du må gøre noget drastisk, hvis du skal se nogenlunde frisk ud ugen igennem.

MEN det er ikke så svært endda – du skal bare optimere din kost lidt, så får du energi nok til både at holde ugen ud og din hud vil se meget mere frisk ud, skriver Prevention.

Her er de bedste ting, du kan spise, hvis du har brug for at være og ikke mindst se lidt mere veloplagt ud.

Spis laks

Den omega-3 rige fisk har anti-inflammatoriske egenskaber og det fjerner irritation fra din hud og får den til at fremstå renere. Samtidig med at den vil give fugt til din hud, forklarer ernæringsekspert Keri Glassman.

Er du ikke glad for laks, så kan du også spise valnødder, der indeholder lidt af de samme egenskaber og giver en glansfuld hud.

Drik grøn the

Det er en drik, der gør rigtig meget god for din hud. Studier viser, at grøn the gen-aktiverer døende hudceller, hvilket er godt for rynker.

Et studie fra 2001 bragt i ”The Journal of Nutrition” bakker den viden op. Den viser igennem flere forsøg, at folk, der drikker grøn the hver dag over en længere periode, ender med en mere glat, mere elastisk og smuk hud.

Et andet studie fra Purdue Universitet viser, at drikker du din the med lidt presset citron i, så kan din krop bedre optage de gode egenskaber fra netop grøn the.

Lav en skål spinat-salat

Der er meget vitamin-C i spinat og det hjælper din hud til at opretholde en naturlig glød og den får samtidig færre rynker.

Spinat indeholder også en hel del vand, der vil holde din hud hydreret og dermed mere fri for urenheder. Og det er klart, at vil du gerne se mere frisk ud, så skal du også sørge for at drikke nok vand.

- Det lyder som en basis-ting, men når din hud er hydreret, så vil den se yngre og mere frisk ud, siger Keri Glassman.

Brug fennikel i maden

Den har en svag smag af anis og så er den virkelig god for træt hud, forklarer Keri Glassman.

Den har mange antioxidanter og vil især gå ind og virke på en hud, der er irriteret, betændt eller plaget af urenheder. Den kan også gå ind og få en hud, der er meget tør og ru, til at falde mere til ro.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.