Hår på tæerne? Derfor er det et godt tegn

Er dine negle misfarvede eller skøre i formen, skal du i gang med at give dem ekstra opmærksomhed, for så er de ikke helt raske.
Foto: Scanpix/Iris

Det sker ofte, at negle bliver ødelagte, fordi de bliver klippet forkert, stødte eller har svamp. Du skal derfor sørge for at holde godt øje med dem, og det har statsautoriseret fodterapeut Jeanne Widstrup er par gode råd til, hvordan du bedst gør.

Hun deler ud af sine råd på Samvirke.dk - og ifølge hende er der et par ting, du kan starte med at kigge efter, hvis du vil finde ud af, om du har sunde fødder eller ej:

- En sund negl har en god naturlig farve, der minder om hudens farve, og er ikke tør eller misfarvet, siger Jeanne Widstrup og forklarer, at en sund fod også har en god puls.

Mærk efter på din fod, om du kan mærke pulsen. Kan du det, får din fod næring og masser af blod. Du kan også tjekke, om du har hår på tæerne og om fødderne er varme. Det er nemlig også et rigtig godt tegn:

- Det vidner om en god sund blodgennemstrømning, siger Jeanne Widstrup.

Dine negle skal ikke være tykke

Hvis ikke dine fødder virker sunde, har du muligvis fået fodsvamp, og det er bestemt ikke godt. Du kan især se det, hvis dine negle er meget tykke. Det skal de ikke være, og døjer du med det, skal du opsøge en fodterapeut, som kan hjælpe dig.

Du kan også opsøge en fodterapeut, hvis en eller flere af dine negle er blevet løse. Det sker ofte, hvis du klipper dine negle for langt ned langs siderne på tæerne, i stedet for at klippe dem lige over, som er det bedste for dine negle og tæer, råder Jeanne Widstrup:

- Ikke alle negle er ens, men langt de fleste negle har bedst af at blive klippet, så de er lige, og så de ikke danner en bue.

Du skal derfor ikke begynde at klippe ind i din negl eller ned langs siderne, hvis du får ondt i en af dine negle. Har du smerter, går neglen ind i huden, eller er den gået løs, skal du helst opsøge professionel hjælp.

De professionelle eller sågar lægen kan nemlig hjælpe dig og dine fødder tilbage på sporet, og de kan straks se, hvorfor dine negle er tykke og misfarvede, og de kan sætte dig i gang med den rette behandling. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.