Håndbold: Nykøbing Falster får bøde i affaldssag

Nykøbing Falster er blevet tildelt en bøde på 25.000 kroner, efter at en tilskuer kastede en genstand på banen
Nykøbing Falster Håndbold har fået en bøde, efter en tilskuer kastede en genstand på banen i kampen mod København Håndbold. Arkivfoto.
Nykøbing Falster Håndbold har fået en bøde, efter en tilskuer kastede en genstand på banen i kampen mod København Håndbold. Arkivfoto. Foto: Aarestrup Pedersen Rune/Polfoto

Det kommer til at koste håndboldklubben Nykøbing Falster en bøde på 25.000 kroner, at en tilskuer kastede en genstand på banen i kampen mod København Håndbold i landets bedste række for kvinder.

Det har Disciplinærinstansen under Dansk Håndbold Forbund (DHF) afgjort tirsdag, skriver DHF i en pressemeddelelse.

- Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har fra observatøren i ovennævnte kamp modtaget indberetning om, at der fem sekunder før tid blev kastet noget ind på banen.

- Dommerne måtte standse kampen og stoppe tiden for at få fjernet det indkastede fra banen og dermed måtte afbryde/forstyrre København Håndbolds opbygning af angreb, står der i afgørelsen.

København Håndbold havde forsøgt at overbevise Disciplinærinstansen om, at Nykøbing Falster skulle taberdømmes, eller at kampen skulle spilles om, men den sanktionsmulighed har man ikke taget i brug.

Stillingen var 28-28 i kampen i næstsidste spillerunde af grundspillet, da hændelsen indtraf, og det blev også kampens resultat.

Nykøbing Falster er klar til slutspillet, mens København Håndbold sluttede lige uden for slutspilspladserne, 3 point efter holdet fra Falster.

Afgørelsen kan appelleres inden for 14 dage til Håndboldens Appelinstans.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.