Håndbold: Fire klubber kæmper for at undgå lang ferie

Der er én plads i slutspillet på spil, når sidste spillerunde i Boxer Herreligaen i håndbold spilles onsdag.

En plads i slutspillet til den glade vinder. Og udsigt til fem måneders ufrivillig ferie for de tre slukørede tabere.

Sådan kan man sætte tingene skarpt op før 26. og sidste runde i Boxer Herreligaen i håndbold, der bliver spillet onsdag aften.

Århus Håndbold har med 25 point i øjeblikket den eftertragtede ottendeplads, der giver adgang til slutspillet. Holdet presses dog af Mors-Thy Håndbold og Sønderjyske med 24 point samt Ribe-Esbjerg, der har 23 point.

- Det er altid sjovere at spille kampe end at skulle finde ud af, hvad vi skal lave i de næste fem en halv måned. Så står den bare på træning, siger Claus Uhrenholt, cheftræner for Ribe-Esbjerg.

Mens Boxer Herreligaens otte bedste hold alle får mindst seks kampe i slutspillet, så havner ligaens nummer 9-11 i et ingenmandsland med næsten et halvt år uden kampe af betydning.

Sådan var det ikke for få år siden, hvor alle holdene uden for slutspilspladserne røg med i nedrykningsspillet.

I 2011 blev Fredericia nummer ni i grundspillet, men rykkede senere ned. Året efter gik klubben konkurs.

Claus Uhrenholt er trods alt glad for, at hans hold er sikker på endnu en sæson i den bedste række.

- Det ville heller ikke være optimalt, hvis man kunne slutte som nummer ni med 25 point og så senere rykke ud, fordi man fik to skader.

- Det er alt for usikkert for klubbernes økonomi, hvis man ikke kan tegne kontrakter, og man ikke aner, om man er købt eller solgt.

- Det nuværende system er den eneste rigtige løsning, og så må vi leve med, at vi i stedet skal spille træningskampe, siger Claus Uhrenholt, hvis hold tager imod Mors-Thy i sidste runde.

Nordjyderne har stor erfaring med nedrykningsspillet.

- Jeg har prøvet at spille nedrykningsspil med Mors-Thy en del gange. Der er gang i den, men man ligger søvnløs, mens det står på. Klubbens eksistens er jo på spil, siger cheftræner Jan Paulsen.

- Som klub tænker jeg, det er positivt, at man kan sige til sponsorerne, at man er i den bedste række i næste sæson. Økonomisk er det en god sikkerhed.

- Men holdene fra 9.-11.-pladsen har sidste kamp 18. marts, og så er der næsten et halvt år til næste kamp. Det er lang tid, siger træneren.

Århus Håndbold er det eneste af de fire hold, der er herre over, om det skal med i slutspillet. Klubben møder Skanderborg Håndbold ude.

Den tredje slutspilskandidat, Sønderjyske, tager imod Team Tvis Holstebro.

Århus Håndbolds veteranmålmand, Jan "Tromle" Nielsen, der også er direktør i klubben, har svært ved at se, hvordan man skal ændre ligastrukturen, så nummer 9-11 undgår en lang pause.

- Det er en meget svær debat, og jeg har ikke den gyldne løsning. Det er heller ikke rimeligt at rykke ned fra en niendeplads, som Fredericia gjorde.

- Som alle andre er jeg åben for forslag til ændringer, men jeg har ikke hørt om andre, der har løsningen, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.