Gymnasieelever vil samle ind til unge i Somaliland

Operation Dagsværk har valgt projekt fra SOS Børnebyerne til næste års indsamling.
Havearbejde for både private og virksomheder er et af de typiske job, som gymnasieeleverne udfører for Operation Dagsværk.
Havearbejde for både private og virksomheder er et af de typiske job, som gymnasieeleverne udfører for Operation Dagsværk. Foto: arkivfoto/Operation Dagsværk

Unge mennesker i Somaliland har ikke meget at skulle have sagt i et samfund, hvor forældre, klaner og ældre mænd stort set bestemmer det hele.

Derfor skal studenterbevægelsen i det fattige østafrikanske område have hjælp fra danske gymnasielever. Det blev besluttet på et møde i Odense i weekenden, hvor næste års projekt til Operation Dagsværk blev udpeget.

Fire forskellige NGO'er var med i opløbet om at vinde kampagnen, og efter en lang række interessante debatter og en nervepirrende afstemning faldt afgørelsen på SOS Børnebyernes projektforslag, som støtter unge i Somalilands kamp for indflydelse og rettigheder, fremgår det af en meddelelse fra Operation Dagsværk.

Valget af projekt forklares med, at unge i Somaliland er sat uden for indflydelse.

- Operation Dagsværk vil i 2015 bakke op om studenterbevægelsen i Somaliland, så de unge får en stemme i samfundet. Det handler om at give Somalilands ungdom støtte til at tale deres sag over for forældre, ældreråd og politikere, forklarer Tine Marie Pedersen, kampagneleder for Operation Dagsværk, i meddelelsen.

Mellemfolkeligt Samvirke, Care Danmark og Dansk Flygtningehjælp havde også foreslået projekter til indsamlingen.

SOS Børnebyerne og Operation Dagsværk vil frem til indsamlingen i november 2015 iværksætte en oplysningskampagne.

Somaliland er ikke anerkendt som en selvstændig stat, men har siden løsrivelsen fra Somalia i 1991 i praksis haft en statslignende struktur.

I år samlede gymnasieeleverne penge ind til støtte for homo-, bi- og transseksuelles rettigheder i Kenya.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.