Gyldent krydderi holder styr på din sukkertrang

Har du lyst til sukker, og kan du ikke styre din sukkertrang, så prøv at bruge mere safran i maden.
Undersøgelser viser, at safran ikke kun giver farve og smag til maden. Det smukke og dyre krydderi hjælper også med at stabilisere blodsukkeret, så man ikke så nemt får lyst til slik og kager.
Undersøgelser viser, at safran ikke kun giver farve og smag til maden. Det smukke og dyre krydderi hjælper også med at stabilisere blodsukkeret, så man ikke så nemt får lyst til slik og kager. SCANPIX arkiv

Der er mange af os, der enten slet ikke bruger safran eller som er meget forsigtige med at bruge det gyldne krydderi, da safran er verdens dyreste krydderi.

Men opfordringen fra SØNDAGs faste ekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut, lyder, at man skal lade være med at gemme verdens dyreste krydderi så længe, at du ikke får det fulde udbytte af de små grifler og støvfangere fra safrankrokus.

Safran – og 6 andre planter og urter – kan booste din sexlyst. Læs hvordan på Søndag.dk.

Men det er synd at gemme eller slet ikke have det i husholdningen, for nyere undersøgelser viser, at safran ikke kun giver farve og smag til maden. Det smukke og dyre krydderi hjælper også med at stabilisere blodsukkeret, så man ikke så nemt får lyst til slik og kager.

Så drys løs af det smukke krydderi - det giver en delikat smag i risretter, til fjerkræ og grillede rejer.

Her er 7 krydderier, der styrker din sundhed og holder sygdomme væk. Læs om dem på Søndag.dk.

SØNDAGs Sundhedspanel, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.