Guide til halvgamle mænd: Det kan du brokke dig over

Kører du motorcykel, fordi du savner fornemmelsen af noget mellem benene? Så er det nok fordi du er blevet en halvgammel mand. Det mener satirikerne Gorm Vølver og Bjarne Schilling.
Det er sjov med alvor på, når Gorm Vølver og Bjarne Schilling skriver bøger sammen. De har netop udgivet "Håndbogen for halvgamle mænd".
Det er sjov med alvor på, når Gorm Vølver og Bjarne Schilling skriver bøger sammen. De har netop udgivet "Håndbogen for halvgamle mænd". Foto: Scanpix/arkiv

Hvor mange livvstilsprogrammer om fede mennesker kan man lave, før en halvgammel mand bliver sur og gnaven og skifter til Discovery? Og er du begyndt at kalde din kone "mor"?

Det er spørgsmål, som forfatterne Gorm Vølver og Bjarne Schilling stiller i deres netop udgivne bog "Håndbog for halvgamle mænd", som er udkommet på Politikens Forlag.

- Vi mener jo simpelthen, at den her bog kan være redningen for mange ægteskaber, halvgamle mænds omgivelser og generelt redningen for halvgamle mænd, der for eksempel kan slå op i bogens brokkeregister, hvis de mangler noget at brokke sig over, siger Gorm Vølver i "Go' morgen Danmark".

At sætte tingene på spidsen er ikke ukendt for makkerparret. De har flere bøger bag sig og er en del af den legendariske satire-bagside, ATS, på dagbladet Politiken.

Noget af det, halvgamle mænd brokker sig gevaldigt over i øjeblikket, er, at der skal lakrids i alting, siger de til "Go' morgen Danmark". De mener også, at hvis man holder taler med Piet Hein-citater eller er begyndt at køre motorcykel, fordi man savner fornemmelsen af noget mellem benene, så er man blevet en halvgammel mand.

Bogen indholder blandt andet en række guides til, hvordan en halvgammel mand kan finde ting, der bare forsvinder.

- Noget, der ofte bliver væk, er for eksempel ens mobiltelefon. Så køber man i stedet to, limer den ene fast til køleskabet, og så kan man altid ringe til den anden og finde den, foreslår Bjarne Schilling.

Det er ikke første gang makkerparret tager halvgamle mænd under behandling. De har blandt andet også skrevet "Halvgamle mænd i deres bedste alder".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.