Guide: Sov godt igennem julen

Der er nok af ting, der kan have indflydelse på dit søvnmønster igennem julemåneden, men enkle fif kan få dig til at sove sødt.
Julen er en travl tid, hvor du sikkert har mange ting i hovedet. Derfor kan det være ekstra svært at sove ordentligt i julen.
Julen er en travl tid, hvor du sikkert har mange ting i hovedet. Derfor kan det være ekstra svært at sove ordentligt i julen. Colourbox / Modelfoto

Af Juliane Olsen, IN.dk, Aller Media

Du har sikkert hovedet fyldt med tanker om den perfekte gave til dine elskede, hvordan du får juleanden stegt helt rigtigt, eller hvordan du skal få tid til alle de julefrokoster, du er inviteret til.

Få nøglen til en bedre søvn på IN.dk

Julesæsonen kan have mange negative indvirkninger på din søvn, og derfor kan du bruge den britiske søvnekspert Dr. Nerina Ramlakhans gode råd om at sove godt igennem måneden.

- At organisere og forberede til en hvilken som helst stor dag eller vigtig begivenhed ligesom jul kan være kolossal opgave, siger han til femalefirst.co.uk.

Stress går ud over søvnen

For de fleste kvinders vedkommende så er hovedet nemlig fyldt af informationer og tanker op til jul, og derfor bliver det endnu sværere at koble helt fra, når det er sengetid.

Derudover kommer stress og jag når det gælder hverdagslivet, og derfor kan det blive endnu sværere at sove igennem om natten.

Få guiden til at holde sund jul på den fede måde på IN.dk

Søvnekspertens råd er derfor at minimere elektronisk udstyr i soveværelset, så det ikke er fristende for dig at købe julegaver på nettet eller bare surfe lidt.

God ide at lave huskesedler

Generelt skal du faktisk undgå at bruge din computer eller mobiltelefon 60-90 minutter, før du går i seng, hvis du vil være frisk og veludhvilet næste dag.

Julen er den tid på året, hvor det er let at glemme ting, og det er faktisk det helt simple, der kan hjælpe dig med at undgå dette.

Fem anderledes råd til god søvn. Læs mere på oestrogen.dk

Skriv en huskeseddel eller før dagbog, så du kan koble fra, før du går i seng. Husk desuden, at selv om du ikke plejer at spise morgenmad i skyndingen, så kan det faktisk have en dårlig indflydelse på dit søvnmønster.

Husk at spise morgenmad

Du bliver nødt til at spise sundt og lad være med at springe over morgenmaden, for folk der spiser morgenmad producerer mere melatonin og sover derfor bedre.

Det er også vigtigt at indtage masser af protein i morgenmaden, så du får en endnu større effekt, og så skal du huske at sove i et miljø, der er tilpasset til dig og din søvn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.