Guide: Sådan gearer du ned før juleferien

Gear ned på arbejdet, inden du holder ferie. Ellers får du ikke slappet ordentligt af og nydt tiden væk fra arbejdet.
Tiden op til jul kan være stressende både på jobbet og i privatlivet, så selvom der venter en juleferie rundt om hjørnet, risikerer du at køre dig selv ned inden.
Tiden op til jul kan være stressende både på jobbet og i privatlivet, så selvom der venter en juleferie rundt om hjørnet, risikerer du at køre dig selv ned inden. Colourbox

Den typiske travlhed på jobbet op til en ferie er velkendt. Men det nytter ikke noget at presse sig selv til det yderste, indtil man stempler ud fra arbejdet og ind i ferien.

Sådan forstyrrer tankerne din søvn. Læs mere på billedbladet.dk

Du risikerer både at blive syg, så snart du får ferie, og få samvittighedskvaler og stress af hvor langt bagud, du er med alt juleriet.

– Så kan man se sig selv helt rundt på gulvet de første mange dage af julen, så man slet ikke får nydt sin ferie og tid med familien, siger forfatter og erhvervscoach, Lis Lyngbjerg Steffensen.

Kom igennem vinteren med et stærkt immunforsvar. Læs mere på søndag.dk

Læs hendes fem råd til at få gearet ned på jobbet inden juleferien:

  1. Ryd op og skab dig et overblik. Brug de sidste dage på at rydde op i arbejdsstakken, skabe dig et overblik og lave lister. Hold dig nogle mødefri dage, hvis du har mulighed for det, så du kan få ro til oprydningsarbejdet.
  2. Når du alligevel er i gang med at lave lister, er det en god idé også at planlægge, hvad der skal ske de første dage efter ferien, så du ikke automatisk kommer til at tænke i den retning, når du holder ferie.
  3. Sørg for at sove godt igennem et par gange i ugerne op til ferien. Hvis du kører dig selv i et højt tempo, uden så meget søvn, risikerer du at glemme forskellige ting, som f.eks. at købe alle julegaver. Men du risikerer også at blive syg, så snart du slapper en smule af.
  4. Sæt autosvar på din mail et par dage før, du går på ferie. Det giver dig ro til at afslutte de opgaver, du sidder med, hvis du kan nøjes med at skimme dine mails og kun svare de allermest nødvendige. Men husk lige at aftale det med din chef først.
  5. Fokusér på en ting i stedet for at tænke på julegaver, når du er på arbejde og omvendt. Det gør dig mere effektiv og mindre stresset.

 

Marie Tromborg Petterson, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.