Selvom det ikke har så stor betydning som tidligere, at vi ved, hvordan vi skal dække og begå os ved bordet, så er det alligevel rart af have styr på kodekset omkring
Det er let at blive forvirret, hvis man for en gangs skyld er inviteret, eller selv skal dække op til, en finere middag. Inge Correll, som har skrevet flere bøger om god bordskik, guider dig på vej:
Tre DIY-hits til din kedelige væg: Se dem på Madogbolig.dk
Sådan dækker du op
Gaflerne ligger til venstre, knivene på højre side - med skæret mod tallerkenen. Yderst til højre ligger suppeskeen. Øverst dessertbestik. Skeen med skaftet til højre, gaflen til venstre og tættest på tallerkenen. Bestik til en mellemret er placeret skråt i øverste højre hjørne. Bestikket hører til på tallerkenen, så snart det er taget i brug.
Tak for mad eller ikke…
Vil du vise, at du ikke er færdig med at spise, så læg kniven på tallerkenen med skaftet pegende skråt ned til højre og gaflen skråt til venstre. Er du færdig med at spise, skal du lægge kniv og gaffel parallelt, skråt pegende mod højre.
Se: De fem vildeste hammerslag i 2015 herhjemme på Madogbolig.dk
Spis brød til
Tallerkenen til brød står på venstre side - og den er kun til brød. En smørkniv placeres på brødtallerkenen, men her med skæret væk fra tallerkenen.
Vinglas med mere
Vinglassene tages i brug fra højre mod venstre. Vandglas er placeret yderst til højre, lidt tilbagetrukket. Rødvinsglasset er det største, hvidvinsglasset lidt mindre og glas til dessertvine endnu mindre. Hold på glassets stilk, så du ikke laver mærker på glasset.