Guide: Er han den rette at få børn med?

Der er små signaler, du skal holde øje med, hvis du vil være sikker på, at den mand, du har fundet, er den helt rigtige at få børn med. Bliv klogere her.
Er han den rette at få et barn med?
Er han den rette at få et barn med? Scanpix.

Han er spændende, lækker, fræk og godt selskab, men er han den rette at slå sig ned med og skabe en familie?

Det er aldrig nemt at vide, om din fyr er den rette på den lange bane, men der er visse tegn, du kan kigge efter, hvis du vil være sikker på, at han er lige så god til at skifte ble, vaske tøj og lave babymos, som han er til at opvarte dig nu, hvor I ingen forpligtelser har.

Par- og familieterapeut Kate Elin Søyland fortæller til kk.no, at der ikke findes en facitliste, når du skal godkende din fyr til at blive far for dine børn. Men der er visse ting, du kan holde ekstra øje med:

- Omsorgskompentance, empati og tålmodighed er gode kvaliteter. Det er også positivt, hvis han kommunikerer godt og har en evne til at sætte andres behov før sine egne, siger hun.

Har din fyr disse egenskaber nu, er det godt. Men du skal samtidtig være klar over, at det at blive far kan rykke et menneske en hel del både til det bedre og det værre. Det er en chance, du må tage.

- Det at være en god forældre er ikke noget, man er - det er noget, man bliver. Det er en proces og for mange af verdens bedste fædre kan processen starte med, at de ikke vil have et barn. De frygter opgaven, og nogen får angst, når kæresten begynder at snakke om noget så stort, siger parterapeuten. 

Et nej fra kæresten er altså ikke nødvendigvis et nej for evigt. Giv det lidt tid, hvis du har tålmodigheden til det.

Kig grundigt på jeres parforhold

Det er en stor ting at få et barn sammen, så før du begynder at overveje det, skal du kigge dit forhold til den eventuelle far efter i sømmene. Kan du se jer sammen på den lange bane? Kan du se, at I får hverdagen til at gå op med job, børnehave og indkøb? Og passer jeres værdier egentlig sammen?

Kan du svare ja til det, er du kommet langt. Føler du, at du og din fyr kommunikerer godt, har visse fælles interesser og drømme for fremtiden, kan han meget vel være den rigtige at få et barn med. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.