GUIDE: Brug køkken-salt til dine morgenrutiner

Det behøver ikke at være svært eller dyrt at forkæle sig selv og sin krop. Med en lille smule salt kommer du langt.
Alle har salt i køkkenet ... så hvorfor ikke bruge det til de daglige skønhedsritualer?
Alle har salt i køkkenet ... så hvorfor ikke bruge det til de daglige skønhedsritualer? Foto: Scanpix

Lækre cremer, dyrt shampoo, smart makeup og endeløse flasker af olier ... og og og ... 

Bugner din hylde på toilettet også med skønhedsprodukter?

Sådan behøver det ikke at være. Du kan godt spare lidt på de dyre produkter ved at hente saltet i din køkkenskuffe frem, skriver Good Housekeeping.

Her får du hele fire geniale ting, du kan bruge salt til i dine daglige skønhedsrutiner.

Få smukt strandhår

Du kan købe dig til meget. Også hårprodukter,  der har samme virkning på din frisure, som en lang dag ved stranden har. Men du behøver ikke at bruge penge på en saltvandsspray. Du kan nemt lave din egen og få smukke bølger i håret.

Tag en lille ske med salt og bland det med tyve gange så meget vand eller danskvand, hæld det på en gammel og renset sprayflaske. Bum! Så har du en fin saltvandsspray til dit hår.

Skrub din krop smuk

Det er snart sommer og så skal kroppen vises frem. Det betyder for mange, at en større forskønnelses-proces går i gang, for kroppen skal skrubbes og rengøres for døde hudceller.

Tag dit vesterhavssalt med i bad. Tag en håndfuld og skrub din krop. Det fjerner døde hudceller og er ikke nær så dyrt som en skrubbecreme fra et af de dyre kosmetikmærker.

Få hvide negle igen

Bruger du ofte neglelak, så ved du også at efter en lang periode med smukke røde negle, kan dine negle godt være gule, når du fjerner farven. Det kan du nemt ordne med en lille mirakel-blanding.

Tag en teske salt og bland det med en teske natron, som du mikser med saft fra en citron. Skrub det på neglene og wupti, så er din negle blevet lidt mere hvide igen.

Få god ånde

Ad, en grim ånde kan skræmme både venner og fjender væk. Men med en lille mikstur af salt og natron, kan du hurtigt få din friske ånde igen.

Tag 1/8 teske med salt og ¼ teske med natron og drop det i et glas med vand. Det desinficerer og dræber bakterier, hvilket i sidste ende kan hjælpe med at bekæmpe den dårlige ånde

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.