Grusom sag: Vanrøgt af 90 hunde

90 hunde er blevet bragt til et af Dyrenes Beskyttelses dyreinternater efter at være blevet fundet stærkt vanrøgtede på en adresse i Hyllinge nær Næstved.
En af de vanrøgtede hunde. Vovsen er nu i de bedste hænder.
En af de vanrøgtede hunde. Vovsen er nu i de bedste hænder. Foto: Dyrenes Beskyttelse

90 mishandlede hunde af racen Cocker Spaniel er blevet reddet, efter de stakkels hunde bogstaveligt talt har gået rundt i deres eget skidt og møg. Hundene er syge, sky og meget forkomne, men er nu i gode hænder.

Mandag aften blev de 90 hunde bragt til et af Dyrenes Beskyttelses dyreinternater efter at være blevet fundet stærkt vanrøgtede på en adresse i Hyllinge nær Næstved. Det oplyser lederen af lokalpolitiet i Næstved, Niels Dennis Sørensen, til Ritzau tirsdag.

Ejeren vil nu blive sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven.

- Det var ikke noget rart syn, der mødte os, da vi kom derud. Det var meget tydeligt, at de hunde ikke havde de forhold, som de skulle, siger han.

Ejeren er en "stakkel"

Det var en bekymret borger, der kontaktede politiet mandag eftermiddag. Da politiet kort efter ankom til den pågældende adresse, var hundenes ejer ikke til stede.

- Vi skal have fat i ejeren af ejendommen og talt med hende om, hvad der reelt er foregået. Det er tydeligvis en stakkel, som det hele er løbet over hovedet. Hun har ikke kunnet overskue det, siger Niels Dennis Sørensen.

Hos Dyrenes Beskyttelse siger kommunikationschef Tina Engberg til Avisen.dk, at hundene er meget forkomne. De har orm, mider, øjenbetændelse, diarre og lopper og er meget angste. Nogle af dem er slet ikke vandt til at være i menneskehænder. Nogle af tæverne er drægtige.

Langt sejt træk

Det bliver ifølge kommunikationschefen "et langt sejt træk" at få hundene sunde og raske igen.

- Så vi leder endnu ikke efter familier, der har lyst til at adoptere en af hundene. De skal først igennem lægebehandling, og næste skridt bliver at adfærdsvurdere dem- Der vil gå et pænt stykke tid, inden hundene vil være klar til at komme ud i nye hjem, siger Tina Engberg.

Hundevenner, der har lyst til at støtte op om de 90 Cocker Spaniels, kan i stedet give et økonomisk bidrag.

Læs mere om sagen på Dyrenes Beskyttelses Facebookside

Og på indsamlingssiden

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.