Grusom handling: Hus Forbi-sælger fik ætsende salmiakspiritus

Werner Sørensen troede, han fik en halv flaske vodka forærende af en forbipasserende. Konsekvenserne var fatale.
Politiet mener, at gerningsmanden bevidst gik efter at skade Hus Forbi-sælgeren.
Politiet mener, at gerningsmanden bevidst gik efter at skade Hus Forbi-sælgeren. Foto: SCANPIX arkiv

Hos Københavns Politi er man ikke i tvivl. Her arbejder man ud fra en teori om, at der var tale om en bevidst handling, da en forbipasserende fyr gav en flaske med et ætsende og livsfarligt indhold til en socialt udsat mand, der i april i år sad på en bænk ved Amagerbro Metrostation i København og drak en øl.

Det lignede ellers en sand foræring, da den 53-årige Hus Forbi-sælger Werner Sørensen fik stukket den halvfulde flaske vodka i hånden.

Men der var ikke vodka i flasken. Den var fyldt med stærkt ætsende salmiakspiritus, skriver Jyllands-Posten.

Og det næste, Werner Sørensen husker, er, da han tre dage senere vågner op på intensivafdelingen på Rigshospitalet. I tre døgn havde han været lagt i kunstig koma for at skåne svælget.

- Jeg kan ikke se noget fornuft i det på nogen måde. Vi sad og drak en bajer, før jeg åbnede flasken. Han må være sadist, normale mennesker gør jo ikke sådan noget, siger Werner Sørensen til Jyllands-Posten.

Den var en af hans kammerater, der fik tilkaldt politiet, som overbeviste ham om vigtigheden i at anmelde sagen.

- Det er en skræmmende handling, der for en mand som Werner Sørensen kunne have fået skæbnesvangre følger, hvis ikke der var nogen, der reagerede så hurtigt, som tilfældet var, siger fungerende politikommisær på Station Amager, Jesper Cederholm, til Jyllands-Posten.

Gerningsmanden kan se frem til at blive anklaget for grov vold, hvis man da nogensinde finder ham. På nuværende tidspunkt har man kun et sparsomt signalement af manden, der beskrives som værende cirka 30 år med mørkt hår samlet i en hestehale og en lille rød hund i snor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.