Grov sikkerhedsbrist på skibsværft

HH Gruppen en sigtelse for såkaldt "grov overtrædelse" af arbejds­miljøloven.
HH Gruppen en sigtelse for såkaldt "grov overtrædelse" af arbejds­miljøloven.
HH Gruppen en sigtelse for såkaldt "grov overtrædelse" af arbejds­miljøloven. Foto: Scanpix

Der er sået alvorlig tvivl om sikkerheden på skibsværftet Fayard i Munkebo på Nordøstfyn, efter en ulykke 28. maj sendte en 25-årig ansat hos underleverandøren HH Gruppen i koma.

Den polske arbejder pådrog sig kraniebrud og rygskader efter et styrt på seks meter, hvor han ramte bunden i et skib. Efterfølgende lå han fire uger i kunstigt koma, som han først blev vækket af for en uge siden.

Den polske medarbejder var ikke forsvarligt sikret under arbejdet i olietanken, lyder det fra Arbejdstilsynet.

Nu risikerer HH Gruppen en sigtelse for såkaldt "grov overtrædelse" af arbejds­miljøloven. Det oplyser Jens Dissing, tilsynschef i Arbejdstilsynets Center Syd.

- Det er altid arbejdsgiverens ansvar, at der er faldsikring. Derfor gav vi et såkaldt strakspåbud, som arbejdsgiveren har efterlevet. Men da der er tale om en overtrædelse af klare velkendte regler, har vi lavet det, der hedder en "grov overtrædelse" af reglerne. Nu ligger sagen hos vores jurister, som skal afgøre, om vi overdrager sagen til politiet med henblik på en bøde, siger tilsynschefen.

Som minimum kan det koste HH Gruppen et bødeforlæg på 25.000 kroner.

Hos HH Gruppen afviser driftsleder Jan Schønberg, at man har foretaget sig noget ulovlig på arbejdspladsen. Men han erkender, at den 25-årige polak ikke brugte det sikkerhedsudstyr, som er indkøbt til opgaven.

- På baggrund af den her ulykke har vi besluttet, at vi bruger seler fremover.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.