Gribende afsked med Finn Nørgaard

Bisættelsen af den 55-årige filminstruktør, der blev dræbt 14. februar, fandt sted tirsdag middag.
Filminstruktøren Finn Nørgaard, der mistede livet under terrorangrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, blev tirsdag middag bisat fra Grundvigs kirke i København NV.
Filminstruktøren Finn Nørgaard, der mistede livet under terrorangrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, blev tirsdag middag bisat fra Grundvigs kirke i København NV. Scanpix

Bisættelsen af den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, der 14. februar blev skudt og dræbt i et attentat mod deltagerne i et debatmøde i Krudttønden på Østerbro, fandt sted tirsdag middag.

Kørt før klokken 12 strømmede mange hundrede sortklædte mennesker ind i Grundtvigs Kirke, På Bjerget i Københavns Nordvestkvarter.

- Finn døde på valentinsdag, hjerternes dag. Måske er der et særligt symbol i dette, for Finn havde et stort hjerte for andre, og han har berørt rigtig manges hjerter gennem sit liv, skriver Finns to søstre i et mindeord, der i dag er bragt i flere medier.

Svært bevæbnet politi var på plads langs vejen op til kirken og ved indgangen til kirken. Tidligere på dagen undersøgte politiet området med hunde.

Hos Københavns Politi oplyser vicepolitiinspektør James Keiwe til Ritzau, at der ifølge politiets vurdering er omkring 750 personer til stede i kirken.

Ud over de pårørende, venner, politi og presse var statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) til stede.

Statsministeren meddelte allerede mandag, at hun ville deltage ved Finn Nørgaards bisættelse. Ligesom hun deltog ved begravelsen af den 37-årige Dan Uzan onsdag i sidste uge. Dan Uzan var gerningsmandens andet offer.

Dan Uzan blev skudt og dræbt 15. februar, mens han stod vagt foran synagogen i Krystalgade i det indre København.

Blandt de øvrige deltagere i bisættelsen var Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, De Konservatives formand, Søren Pape (K), De Radikales partileder, Morten Østergaard (R), Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).

På vej ind i Grundtvigs Kirke sagde Lars Løkke Rasmussen til TV2 News:

- Jeg kendte ikke Finn Nørgaard, men jeg har læst om ham. Han var et åbent og hjertevarmt menneske. Jeg er kommet for at ære hans minde.

Flere religiøse ledere var også til stede. Heriblandt formanden for Muslimernes Fællesråd, Sami Kücükakin, og formanden for Det jødiske samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.