Gravhunde-glad prins får hunde-pris

Danmarks prinsgemal, Prins Henrik, modtager en pris for sit dyrehjerte og vindermentalitet til hundeuddelingsshowet "Show of Winners."
Her ses prinsgemalen i sit arbejdsværelse i 2006 med hundene Evita og Vega.
Her ses prinsgemalen i sit arbejdsværelse i 2006 med hundene Evita og Vega. Foto: /free

Man siger som bekendt, at hunden er menneskets bedste ven, og i kongehuset har gravhunde altid været regentparrets trofaste ledsagere.

Lørdag eftermiddag deltager prins Henrik ved hundeudstillingen "Show of Winners 2015," som arrangørerne beskriver som "Hundenes Oscar-uddeling," hvor der vil være spændende afgørelser og underholdende indslag.

Prinsgemalen har en helt særlig anledning til at komme. Den 80-årige franskfødte prins er nemlig kåret til årets vinder under showet, oplyser "Show of Winners" på deres hjemmeside:

- "Show of Winners"-komitéen har valgt at hædre Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen som Årets Vinder 2015. H.K.H. Prins Henrik er både hundeejer og en stor hundeven samt protektor for Dansk Kennel Klub, skriver komitéen og fortsætter den flotte begrundelse:

- H.K.H. Prinsgemalen har blandt andet i forbindelse med sin 80-års fødselsdag vist en charmerende vindermentalitet, hvormed han har vundet anerkendelse og respekt fra hele Danmarks befolkning, lyder begrundelsen videre

Vinderprisen giver "til en eller flere personer, der har markeret sig som vinder/vindere, og som har tilknytning til hunde."

Sidste års vinder var Cirkusrevy-skuespillerinden Lisbeth Dahl og af øvrige vindere de foregående år har blandt andet været danseren Silas Holst, skuespillerinden Ghita Nørby og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Også prinsgemalens svigerdøtre, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie, er begejstret for de firbenede. Kronprinsessen har bordercollien Ziggy, mens prinsesse Marie har Bickon Frisé-hunden Apple.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.